WTF: Gezichtsbehandelingen met bloed, penis of placenta zijn een ding

Print
WTF: Gezichtsbehandelingen met bloed, penis of placenta zijn een ding

Foto: Refinery29

We hebben er veel voor over om er eeuwig jeugdig uit te blijven zien. Botox en filler zijn dan ook al lang geen taboe meer, maar we zoeken wel steeds vaker de grenzen op. Dat blijkt nu nog maar eens. In een korte documentaire door Refinery29 blijkt namelijk dat de beauty industrie tegenwoordig gebruik maakt van penis, placenta en bloed om je huid er beter te laten uitzien. WTF?

Actrice Sandra Bullock gaf al toe dat ze haar flawless huidje eraan te danken heeft: een penis facial. Dat doet - duh - heel wat wenkbrauwen fronsen. We horen je vieze gedachten al: nee, het is niet het goedje dat het mannelijk geslachtsdeel produceert. Het hoofdingrediënt is namelijk de voorhuid van Koreaanse baby's... 

Als we het internet mogen geloven is het een wonderbaarlijk middeltje, maar het is zeker niet het vreemdste dat er bestaat. Zo gebruikt een Amerikaanse dokter stukjes placenta in combinatie met filler. Hij beweert dat, hoewel de filler na een jaar verdwenen is, de stoffen van de placenta een meer permanent effect geven dat tot 10 jaar kan duren.

Nog zo eentje: een buisje van je eigen bloed waar het plasma vakkundig uitgehaald wordt. Nadat er gaatjes in je gezicht worden geprikt, krijg je het goedje over je huid zodat het kan indringen en je cellen kan helpen vernieuwen.

In België bestaan de procedures - gelukkig? - nog niet, maar ze winnen sterk aan populariteit in de States. Het brengt wel heel wat ethische kwesties met zich mee die de documentaire probeert aan te kaarten. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video