International Book Lovers Day: 7 chicklit boeken om te lezen aan het zwembad

Print
International Book Lovers Day: 7 chicklit boeken om te lezen aan het zwembad

Foto: Pinterest

'The Devil Wears Prada' is mijn bijbel zegt redactrice Florien vaak. Het is zo'n boek dat verankerd zit in de geschiedenis van chicklits, je weet wel, die typische boeken waarin je kunt wegzwijmelen. Ter gelegenheid van International Book Lovers Day lijsten we voor jullie zeven van die chicklit boeken op die zeker in je valies moeten zitten. Of op je boekenplank, als je thuis blijft.

ONDER DE ITALIAANSE ZON

Wanneer de 68-jarige weduwe Gracie een advertentie ziet voor een kookcursus in Italië, besluit ze er gewoon heen te gaan, tot grote verbazing van alle dorpsbewoners. Ze is namelijk al veertig jaar het gehuchtje niet uit geweest. Om een oogje in het zeil te houden, reizen haar dochter en kleindochter mee. Maar in het bloedmooie Toscane komen er geheimen en herinneringen naar boven. De drie vrouwen herontdekken de liefde, voor elkaar, het leven, én voor die ene...

 

 

WAT ALICE VERGAT

Alice is dolverliefd op haar man en in verwachting van hun eerste kindje. Maar wanneer ze plotseling wakker wordt op de vloer van de sportschool en in het ziekenhuis eindigt, ontdekt ze dat dit lang vervlogen tijden zijn. Intussen heeft ze al drie kinderen, is ze aan het scheiden van haar man en spreekt ze niet meer met haar zus. Nu rest haar de opdracht om erachter te komen wat er in de laatste tien jaar gebeurd is.

 

HET VERHAAL VAN DE DIENSTMAAGD

Of beter bekend als 'The Handmaid's Tale', de immens populaire televisieserie die overal ter wereld in opspraak kwam en vijf Emmy's won. Het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten, waar een Christelijke beweging aan de macht is gekomen en iedereen naar het Oude Testament moet leven. De vertelster Vanfred behoort tot een nieuwe klasse: de dienstmaagden. Haar leven heeft nog maar één doel: de voortplanting van het menselijk ras. 

 

NOEM ME BIJ JOUW NAAM

Ook wel dé film van 2017: 'Call Me By Your Name'. Het is vroeg in de jaren tachtig. De Amerikaanse student Oliver is te gast als stagiair bij een koppel aan de Italiaanse kust. Die hebben ook een zoon, Elio, die aanvankelijk niet zo goed overeen lijkt te komen met hun gast. Maar er broedt iets tussen de twee, wat resulteert in een prachtig maar ook hartverscheurend liefdesverhaal.

 

GROTE KLEINE LEUGENS

Nog zo'n boek dat resulteerde in een immens populaire serie: 'Big Little Lies'. Monterey is een, op het eerste zicht, rustig dorpje aan de kust van Californië. De inwoners zijn stuk voor stuk succesvolle en soms rijke mensen, met vooral veel ego's. Daarachter schuilen roddels, gebroken relatie's en grote geheimen. De drie huismoeders Madeline, Celeste en Jane vertellen wat er zich achter gesloten deuren afspeelt.

 

ALS IK DOODGA VOOR IK OPSTA

Alex ligt in coma, en zijn familie denkt dat hij nooit meer zal wakker worden. Maar hij hoort alles wat ze zeggen, woord voor woord. Hoe ze eraan denken de stekker eruit te trekken, en hoe zijn vriendin hem moet loslaten. Maar ook dat zijn ongeluk misschien helemaal geen ongeluk was. Opgesloten in zijn eigen lichaam moet hij zien te ontdekken wie hem heeft proberen om te brengen, want er lopen nog mensen gevaar. En dat allemaal terwijl de tijd wegtikt.

 

OP HET EERSTE GEZICHT

Jeremy had zichzelf drie dingen beloofd: hij zou nooit weg gaan uit New York, niet meer verliefd worden na zijn rampzalig huwelijk en het belangrijkste: hij zou nooit vader worden. Tegen alle verwachtingen in, doet hij net het tegenovergestelde. Wonend in een klein dorpje in North Carolina met zijn vrouw die in verwachting is van een dochtertje, lijkt zijn leven picture perfect. Tot hij een verontrustende e-mail krijgt en zijn leven op zijn kop zet.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video