Welke kledij kan op kantoor tijdens een hittegolf? Jani to the rescue!

Print
Welke kledij kan op kantoor tijdens een hittegolf? Jani to the rescue!

Foto: Atlantic Pacific

Hoe graag we het ook willen, een kantoor blijft een kantoor en wordt zelfs op bloedhete dagen voor de gelegenheid niet omgebouwd tot strandbar. Dat betekent dus we slippers, topjes die ‘nipple gate’ schreeuwen en al te korte broekjes nog altijd de kast niet uit mogen tijdens de werkweek. Maar wat kan een mens dan in godsnaam wel dragen zonder op het eind van de dag versmolten te zijn met een bureaustoel? Jani to the rescue!

 

STOFFENEXPERTISE

LADIES - Zijde is de perfecte stof om je in te hullen wanneer het kwik de lucht in schiet. Waarom? De stof voelt op loeihete dagen als vandaag lekker fris aan. Daarnaast is de stof ook zijdezacht - of hoe dacht je dat ze anders op die term gekomen zijn - en kan zijde heel wat vocht opnemen vooraleer het vochtig aanvoelt.

Ook katoen-voile is zo’n stof dat zalig aanvoelt bij zomerse temperaturen. Het heeft iets weg van linnen, maar kreukt niet.

MANNEN – Ga voor 100%-stoffen, en dan hebben we het uiteraard niet over polyester. Katoen blijft bijvoorbeeld een absolute lifesaver. Maar ook een linnen kostuumbroek kan er fancy as f*ck uitzien.

 

 

KLEUREN

Dat zwart – hoe donker je ziel ook is ;) – geen slimme keuze is bij temperaturen van boven de dertig graden, moeten we je waarschijnlijk niet meer vertellen. Hetzelfde geldt voor andere diepdonkere kleuren zoals marineblauw.

Ga voor lichte kleuren die de zon afweren, zoals wit. Een simpel wit T-shirt of hemd always does the trick. MAAR! Pas op met lichtblauw, en dan hebben we het vooral tegen de mannen. Zweetvlekken vallen namelijk énorm op wanneer je lichtblauw aanhebt. Wil je de aandacht dus liever niet op je okselvijvers vestigen, blijf dan weg van lichtblauwe hemden.

TIP: zweet jij makkelijk en zijn okselvijvers niet te omzeilen (pun intended)? Dan kun je deze verbergen door kledij te dragen met motiefjes. Maar blijf misschien weg van visjes en bootjes. *wink wink*

 

KORT, KORTER, KORTST

MANNEN - Is een hittegolf het ideale excuus om als man met korte broek, sandalen en een hemd met korte mouwen naar het werk te komen? Nope. Als je werk het toelaat doen we onze mond niet open, maar een meeting binnenstappen in bermuda en flipflops is simpelweg not done. Geen paniek, er bestaan gelukkig een aantal stijlvolle alternatieven.

Kies voor een lichte chino in plaats van een short. Chino’s worden van katoen gemaakt en zijn veel lichter dan bijvoorbeeld jeans. Blote tenen? Never! Trek een paar witte lederen (!) sneakers aan, of opteer voor een stoffen schoen zoals All Stars. Last but not least, een hemd met korte mouwen? Goed geprobeerd, maar: ‘nee’. Rol de mouwen van je hemd op, of trek eens een polo aan. En hé, een T-shirt op een geklede broek is ook meer dan oké!


 

LADIES – We moeten vaak het onderspit delven voor het andere geslacht, maar als het over kledij tijdens een hittegolf gaat, hebben wij vrouwen toch een streepje voor. Natuurlijk draait alles bij de ladies om smaak en evenwicht. In een short naar het werk? Kan zeker, maar dan niet de door ratten afgeknaagde versie, maar een stoffen hoge taille short. En omdat we heel wat been in de kijker zetten, brengt een vederlicht bloesje (met opgerolde mouwen) het ideale evenwicht.


 

Ook een sandaal wordt vrijwel overal aanvaard, al dan niet met een hakje. Maar zorg dan wel dat je tenen mooi verzorgd zijn! Over korte kleedjes zullen we ook geen woord reppen, maar hou je decolleté dan wel bescheiden. Het tenslotte het één of het ander.

TIP: omdat we tijdens een hittegolf vaak voor lichte stoffen kiezen, is het des te belangrijker dat je mooi en degelijk ondergoed draagt. Niemand wil die uitgerafelde onderbroek door je rok zien.

 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video