(P)inspiration: maak van je kot een echt studentenstulpje dankzij deze handige interieurtips

Zet jij binnenkort je eerste stappen richting volwassenheid, en moet er dus een kot ingericht worden? Maar ben jij nooit een kei geweest in Tetris en daardoor nog veel minder goed in het inrichten van een studentenkamer? Geen paniek, met een goede dosis inspiratie en onderstaande tips van interieurspecialist Klaas Van Tilburgh maak jij van je kot – dat eerder op een champignonkwekerij lijkt – een echt studentenstulpje!
Print

 

#1 MONOCHROME

Gebruik één kleurenpalet voor de hele kamer. That includes: muren, plafonds, vloeren, maar ook meubels en decoratie. Niet twijfelen, gewoon doen!

Bij kleinere ruimtes denk je altijd "wit, wit, wit", want ja, het is jou altijd zo verteld. Helemaal niet waar, met donkere kleuren werkt deze trend ook prima. 

 

#2 VOUWEN EN PLOOIEN

Maak van je woonkamer een bureau en van je keuken een eetkamer in ongeveer de tijd die je nodig had om deze zin te lezen. Ruimtebesparend meubilair is hip en trendy!

 

#3 SPIEGELTJE, SPIEGELTJE

Zo oud als de straat, deze regel, maar nog steeds de meest efficiënte - en betaalbare - manier om een kamer te vergroten is het hangen (of zetten!) van een spiegel. Zelfs een kleine spiegel kan veel impact hebben.

 

#4 EROP OF ERONDER

Als je kamer klein is in oppervlakte, gebruik dan de hoogte die je wél hebt. Bedden en banken kan je op een verhoog plaatsen en zo creëer je ook nog een heleboel bergruimte. In woonkamers of studio's kan je onder je bed of bank een bureau of zelfs een kitchenette inbouwen. Hier komt wel wat maatwerk aan te pas, maar het eindresultaat is des te indrukwekkender!

 

#5 NAKED 

Hang geen gordijnen, want dat verkleint je ruimte. Kies alternatieven zoals rolgordijnen, jaloezieën of stores en voor de echte trendsetters: laat je ramen lekker bloot. Zolang niet hetzelfde doet, kan dat weinig problemen geven, toch?

Meest recente video's

Meer video