Wait, what?! Ligt het geheim van een sneller metabolisme in een simpele handpose?

Print
Wait, what?! Ligt het geheim van een sneller metabolisme in een simpele handpose?

Foto: Shutterstock

Lijkt die bikini body verder weg dan ooit, en dat terwijl je wel degelijk op je eten let? En heb je eigenlijk écht geen zin om er nog een sportsessie bij te nemen? Misschien heeft jouw metabolisme gewoon een duwtje in de rug nodig, in plaats van je rantsoenen terug te schroeven naar drie erwtjes per dag en vijf glazen water. En het wordt nog beter, want de key tot een sneller metabolisme kan weleens een simpele yogapose met je handen zijn!

Surya Mudra is een yogapose die je helpt je vuurkracht – wat dat ook mag zijn – te activeren. Voel je je dus somber en futloos, dan bezorgt deze pose je vitaliteit en energie. Én als kers op de staart stimuleer het ook nog eens je metabolisme. Het proberen waard, lijkt ons!

HOE VOER JE DEZE OEFENING UIT?

Duw met de vingertoppen van je duimen je ringvingers naar je handpalm toe. De vingertoppen van je ringvingers reiken naar de wortels van je duimen, de andere vingers blijven gestrekt. Maak vervolgens een mooie cirkel tussen je duim en ringvinger, en houd de andere vinger mooi gestrekt en open. Plaats je handen op je knieën, met de handpalmen naar omhoog.  

Idealiter hou je beide handen zo’n 45 minuten in positie. Lukt dat niet, dan kun je de oefening altijd opbreken in drie sessies van 15 minuten. Het perfecte moment om deze oefening te doen is in de ochtend, zodat je de dag zo fris als een vis kunt starten.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video