Yum! 5 heerlijk verfrissende ‘homemade lemonades’ die je in een wip klaarmaakt

Print
Yum! 5 heerlijk verfrissende ‘homemade lemonades’ die je in een wip klaarmaakt

Foto: chiefrara.com

When life gives you lemons… make lemonade! En op een zwoele zomerdag is een verfrissend drankje meer dan welkom. Daarom lijsten we voor jou vijf recepten op om overheerlijke homemade lemonade – het moeten niet altijd cocktails zijn, hé - te maken. En dankzij de drankdispenser van Lidl maak jij een voorraad waarmee je de hele dag zoet bent.

Niets zo verfrissend dan op een bloedhete dag je lippen aan een glas verse limonade te kunnen zetten. En die vind je tegenwoordig niet enkel meer op de hippe terrasjes. Een kwartiertje lichte arbeid en je kunt de hele dag genieten van ‘pink lemonade’ of alcoholvrije piña colada.

En dan hebben we het niet over één glaasje, maar een hele pitcher vol. Of je haalt de drankdispenser van Lidl in huis, zodat je rechtstreeks kunt tappen. Er zit ook een koelstaaf in om je limonade ijskoud te houden. En dat voor 6,99 euro! Koop er nog de set afsluitbare bekers met herbruikbare rietjes bij en je drankjes zijn helemaal Pinterest proof!

 

PINK LEMONADE

INGREDIËNTEN:

  • 500 g. fijne suiker
  • 500 ml. citroensap
  • 4 citroenen (om in schijfjes te snijden)
  • 375 ml. cranberrysap
  • 1,5 l. water


BEREIDINGSWIJZE:

  1. Breng 250 g. suiker, samen met een halve liter water aan de kook en roer tot het water opnieuw helder is. Geen fan van suiker, dan kun je een natuurlijke zoetmaker zoals honing, rietsuiker of ahornsiroop gebruiken. Laat het suikerwater zo’n uurtje afkoelen in de koelkast.
  2. Neem je drankdispenser bij de hand, en giet er het citroensap, cranberrysap en de rest van het water en de suiker in. Vergeet er ook niet het suikerwater aan toe te voegen.
  3. Snij de citroenen in schijfjes en gooi die in drankdispenser en roer het geheel tot de suiker opgelost is.
  4. Voeg nog wat extra van de ingrediënten toe indien de limonade te zoet of zuur is naar jouw smaak.

 

 

LAVENDELLIMONADE

INGREDIËNTEN:

Voor de lavendelmengeling

  • 0,5 l. water
  • 100 gr. suiker
  • 60 ml. agavesiroop of honing
  • 3 tl. gedroogde lavendel

Voor de limonade:

  • Het sap van 10 citroenen
  • 1 l. water
  • 1 citroen, in schijfjes gesneden

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Doe een halve liter water en 100 gram suiker in een pannetje, en breng aan de kook. Roer goed door tot de suiker is opgelost. Verwijder van het vuur, voeg de agavesiroop of honing en de gedroogde lavendel toe.
  2. Dek het pannetje af en laat het mengsel een kwartier trekken. Giet het mengsel vervolgens door een zeef om de lavendel weer te verwijderen.
  3. Doe de lavendelsiroop in een kan, voeg het citroensap en het water toe en meng door elkaar. Plaats vervolgens enkele uren in de ijskast.
  4. Voeg indien gewenst een druppel blauwe en een druppel rode voedingskleurstof toe, om je limonade een mooie paarse kleur te geven.
  5. Versier je glas met een schijfje citroen.

 

 

MUNT- EN KOMKOMMERLIMONADE

INGREDIËNTEN:

  • Het sap van 4 citroenen
  • 1 l. water
  • 1 komkommer
  • 2 handenvol munt
  • 1 citroen (om in schijfjes te snijden)

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snij de komkommer en citroen in schijfjes, en spoel de munt.
  2. Gooi alles samen in een drankdispenser en laat de smaken ten minste een halfuur intrekken voor het serveren.
  3. Te zuur? Voeg dan suiker of zoetstof toe naar believen.

 

 

LIMONADE MET KOKOSNOOTWATER

INGREDIËNTEN:

  • 1 l. kokosnootwater
  • 5 el. Versgeperst citroensap
  • 2 limoenen
  • 3 el. Suiker of agavesiroop
  • 2 citroenen (om in schijfjes te snijden)
  • Handjevol munt

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Neem een drankdispenser bij de hand en doe er het kokosnootwater, het citroensap, het limoensap en de suiker in. Roer goed tot de suiker opgelost is.
  2. Voeg de schijfjes citroen en de munt toe, en plaats de limonade nog even in de koelkast.

 

VIRGIN PINA COLADA LIMONADE

INGREDIËNTEN:

  • 1 l. kokosnootwater
  • 2 verse ananassen
  • Een handvol sesamzaadjes
  • Sap van 3 limoenen
  • 500 ml. water
  • 150 g. suiker
  • Handvol munt

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Meng suiker en water in een pan. Verhit tot alle suiker oplost en het water terug helder is.
  2. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1 cm. Verhit een pan op een laag vuur. Bak enkele plakken ananas samen met de sesamzaadjes tot alles karamelliseert.
  3. Voeg de gebakken ananas en sesam toe aan het suikerwater en laat minstens 4 uur trekken op een koele plaats.
  4. Pers de limoenen en houd het sap apart.
  5. Doe de resterende stukjes ananas in een sapcentrifuge of slow juicer. (alternatief: haal ananassap in de versafdeling in je supermarkt)
  6. Doe het kokosnootwater, ananassap, suikerwater en de munt in een drankdispenser en roer nog eens goed.

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video