11 originele date-ideeën die geen ‘dinner and a movie’ inhouden

Print
11 originele date-ideeën die geen ‘dinner and a movie’ inhouden

Foto: The Notebook

Ben jij stijve etentjes grondig beu? En heb je ondertussen ook alle films in de cinema minstens een keer gezien? Probeer dan eens één van deze creatieve date-ideeën! Ze leveren je niet enkel een pak plezier - en misschien wel een relatie – op, maar kosten ook nog eens zo goed als niets.
 • 1. ONTBIJT OF BRUNCH

Het lijkt wel een ongeschreven wet te zijn dat dates ’s avonds plaats moeten vinden, maar waarom ga je niet eens ontbijten met potentiële BF’s? Lekker gezellig pannenkoekjes smikkelen, over koetjes en kalfjes praten, en als hij punten scoort heb je nog de hele dag om je date verder te zetten…

 

 • 2. WE SPELEN EEN SPEL VANAVOND

Haal je leukste bordspelen boven en geniet van een avondje nostalgie, Monopoly, en hopelijk ook goed gezelschap. Draait de avond uit op een rondje strippoker, dan weet je pas echt dat het een geslaagde date was.

 

 • 3. KEUKENPRINS(ES)

De liefde van een man gaat door de maag, dus waarom je kansen niet vergroten en hem uitnodigen om samen iets te bakken? TIP: maak iets met chocolade, zodat je die ‘per ongeluk’ kan morsen en – tjah – moet oplikken…

 

 • 4. FOUTE PARTY

Nodig je vrienden samen met je date uit en vraag hen allemaal hun meest foute cd mee te brengen. Laat die één voor één afspelen en breng de avond al dansend, playbackend, zingend door.


 

 • 5. ARTISTIEKE DATE

Schrijf je in op websites zoals www.gratisingent.be, www.gratisinantwerpen.be of www.gratisinbrussel.be om op de hoogte gebracht te worden van gratis optredens, lezingen en tentoonstellingen. Of plaats je op de genodigdenlijst van galerijen en ga naar de opening van nieuwe collecties.

 

 • 6. HOBBYISTEN

Probeer elkanders hobby uit. Jij een partijtje voetbal of een kroegentocht, hij een zumba- of kookles. Interesse in elkaars hobby is essentieel voor een eventuele relatie. Plus: plezier gegarandeerd!

 

 • 7. DIERENTUIN

Benieuwd of je date een dierenvriend is – een belangrijke voorwaarde om ook jouw vriendje te worden – neem hem dan mee naar de zoo. Tussen de olifanten, giraffen en koala’s leer jij je hete tijger vast en zeker beter kennen!

 

 • 8. DOE VRIJWILLIGERSWERK

Wil je iemands hart instant laten smelten? Ruil dat romantisch diner in voor een een avondje vrijwilligerswerk. Leer elkaar kennen terwijl jullie spelletjes spelen met kinderen in een asielcentrum of krijg het warm van elkaar terwijl je soep uitdeelt aan daklozen. Ontstaat er geen vonk tussen jullie, dan ontvang je die dag sowieso tonnen liefde van andere mensen.

 

 • 9. BOEKENCLUB

Creëer je privé-boekclubje, lees samen hetzelfde boek en bespreek het in een koffiehuisje in de buurt.

 

 • 10. PROEFDRAAIEN

Volg een proefles van een avontuurlijke sport of bezigheid. Het is niet nodig een heel abonnement te betalen, één les zal jullie al heel wat plezier opleveren.

 

 • 11. SPONTANE FOTOSHOOT

Koop een wegwerpcamera, trek erop uit en vraag aan verschillende mensen een foto van jullie te maken. Schiet het rolletje helemaal op en plan alvast een nieuwe date in om het resultaat te bekijken van jullie mini-fotoshoot.

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video