Vrijdag de dertiende: deze 13 dingen mag je niet doen!

Print
Vrijdag de dertiende: deze 13 dingen mag je niet doen!

Foto: Pinterest

Het is weer zover, de dag des onheils: vrijdag de dertiende! Heel wat mensen maken gebruik van deze dag om hun geluk te beproeven met de lottotrekking, maar weet je ook wat je zeker niét mag doen? As always, we got your back! Wij lijsten even op wat je als de pest moet vermijden op deze vreselijke dag.

DATE

Heb je een date gepland? Het spijt ons, maar die ga je moeten afbellen. Tenminste, als je erop hoopt dat het iets wordt tussen jullie, want dates op vrijdag de dertiende zijn gedoemd om te mislukken. Better safe than sorry, en kies gewoon een andere dag uit!

 

SPIEGELS

Je hebt het vast wel al gehoord, maar een gebroken spiegel brengt zeven jaar ongeluk. Neem dus het zekere voor het onzekere, en vermijd alle spiegels. Of gebruik je selfiecamera, je weet wel, als je toch echt even je haar moet checken.

 

PARAPLU

Probeer maar eens binnenshuis een paraplu te openen, je zal heel wat hysterische reacties krijgen van de mensen rondom je. En met reden, want het zou alleen maar ongeluk brengen.

 

GAPEN

Naast het feit dat het gewoon van goede manieren getuigt om je hand voor je mond te houden als je gaapt, het heeft nog andere voordelen ook: een demoon zou zo je lichaam kunnen betreden en overnemen. Laten we zo’n situatie maar vermijden, hé.

 

BESTEK

Eigenlijk mag je dit sowieso nooit doen, maar op vrijdag de dertiende speel je wel heel hard met je geluk als je je bestek kruist. Leg het dus maar gewoon naast elkaar, tenzij je het ongeluk wil uitnodigen natuurlijk.

 

ETENTJE

Je gaat niet elke dag in grote groepen eten, maar als je dat nu wel zou doen, zorg dan zeker dat je niet met precies 13 personen bent. Waarom? Je kent het verhaal wel van Jezus met al zijn apostelen aan tafel. Wel, de dertiende gast aan tafel was Judas. We moeten je waarschijnlijk niet vertellen waar hij verantwoordelijk voor was…

 

BOTEN

Deze is alleen voor vrouwen: ga niet op een boot! Dit bijgeloof stamt af van bij de marine, waar een vrouw aan boord werd gelinkt aan het zinken van een schip. Oeps!

 

ZALM

Als je denkt: ik mag niet op een boot, dus ik ga eens een lekker stukje vis eten, niet doen! Of ja, zo lang het maar geen zalm is. En neem het woord zalm ook maar niet in de mond. Waarom, weten we niet, maar waag het er toch maar niet op.

 

SHOCK

Als er iemand je belangrijk nieuws wil vertellen op vrijdag de dertiende, zorg dan dat ze daar nog even mee wachten. Als je schokkend nieuws ontvangt, word je namelijk op jonge leeftijd grijs. Tenzij je al wat ouder bent (of al grijs), dan maakt het niet uit natuurlijk.

 

BED

We kennen het gezegde: “ben je met het verkeerde been uit bed gestapt?” Dat bestaat niet zomaar, want je moet ’s morgens aan dezelfde kant van het bed eruit stappen als je erin bent gegaan ’s avonds.

 

LADDER

Dit is er eentje die we allemaal stiekem al toepassen in het dagelijkse leven: niet onder een ladder doorlopen. Dit bijgeloof komt uit de middeleeuwen, waar het gekoppeld werd aan een galg…

 

ZWARTE KAT

Katten zijn schattig, maar een zwarte vermijd je maar beter als de pest. Heb je er zelf eentje in huis? Dan ben je gedoemd… Sorry, hé!

 

ZOUTVAATJE

Let tijdens het eten maar goed op, want je wil echt geen zoutvaatje omgooien. Gebeurt het toch? Dan moet je het zout over je linkerschouder gooien om een eeuwige vloek te vermijden.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video