Wow! De hack van deze vrouw tegen een verbrande huid gaat het hele internet rond

Print
Wow! De hack van deze vrouw tegen een verbrande huid gaat het hele internet rond

Foto: Pinterest

Wou jij de week starten met een mooi bruin kleurtje, maar ben jij er eerder geflambeerd vanaf gekomen? Foei, foei, foei! We hadden je nochtans gezegd genoeg te smeren. Al is het kwaad al geschied als auto’s spontaan voor je stoppen denkende dat je een rood licht bent. Gelukkig is er wel degelijk licht aan het einde van de tunnel, want de Amerikaanse Cindy Allen-Stewart gooide een hack op Facebook die het hele internet op z’n kop zette!

Cindy Allen-Stewart, een moeder van twee uit Texas, bleef zoals vele niet gespaard van een verbrande huid. Ze had geen after-sun lotion in huis, dus volgde ze de raad van haar schoonmoeder op en dook de badkamer in, meer bepaald de kast van haar man.

Het wondermiddel: scheerschuim met menthol. Zo zou Cindy het 30 minuten op de verbrande plaatsen laten inwerken, en daarna afspoelen. De menthol zorgt voor een verkoelend effect die de pijn verzacht. Aangezien je het product na een halfuurtje afspoelt hoef je, in tegenstelling tot after-sun lotion, niet met een plakkerige huid te gaan slapen. Op de laatste foto is het rood zelfs helemaal verdwenen. Het was dus ook geen verrassing toen de post van deze moeder zich als een lopend vuurtje over het internet verspreidde.

Dat we internethacks als deze vaak met een korreltje zout moeten nemen, is ondertussen wel al duidelijk. En toch schreeuwen dermatologen niet meteen moord en brand bij het zien van dit trucje. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen, maar desalniettemin zou deze hack wel echt kunnen werken. Dokters vertellen op verschillende sites dat menthol gebruikt wordt in tal van huidverzorgingsproducten omwille van z’n verkoelende en ontstekingsremmende werking. Daarom zou het dus ook werken bij lichte zonnebrand.

Baat het niet, dan schaadt het niet. Maar misschien volgende keer toch gewoon goed insmeren, oké?

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video