De redactie tipt: deze magische hotspots in Marokko wil je gezien hebben

Print
De redactie tipt: deze magische hotspots in Marokko wil je gezien hebben

Foto: Moderne Hippies

De Marokkaanse invloeden zijn tegenwoordig overal terug te vinden: in ons interieur, in de keuken, tussen onze waardevolle fashion items, in onze schoenenkast, in onze juwelencollectie, etc. Maar waar we het vooral bovenaan zien prijken, is op ons lijstje van ideale vakantiebestemmingen. Een vleugje magie, overnachtingen mooier dan in onze dromen, een doolhof aan straatjes waar je maar al te graag in verdwaalt, geuren die je nooit meer wil vergeten, een kleurenpalet die je wil copy pasten naar België... DIT IS #DELEVEN! Overtuigd? Dat dachten we al! Boeken en wegwezen!

Fez

Wie de goedkopere vluchten richting Marokko in de gaten houdt, belandt al snel in Fez. Jammer? Allesbehalve! De meeste Morocco lovers zweren bij Marrakech, maar de echte fanaten weten dat hun reis door Marokko niet compleet is zonder deze oude stad te bezoeken. Het geheim van Fez zit in het arsenaal aan kleine straatjes die boordevol verrassende schatten zit. Sla daarom niet zomaar een hoekje om, maar houdt je ogen wijd opengesperd! 

Tip: in het hoogseizoen zijn er geen taxi's beschikbaar aan de luchthaven. Je kan er wel een bus nemen of aan je Riad/hotel vragen of iemand je kan komen oppikken. 
 

  • Le Tarbouche

Aan lekker eten geen gebrek in het populaire land. Welk deel je ook bezoekt, je vindt er sowieso een fantastische eetspot. Zoals 'Le Tarbouche' bijvoorbeeld. Een hidden treasure in de Medina die de Marokkaanse keuken naar een niveau hoger weet te tillen door er een gepaste moderne touch aan te geven. Wij werden verliefd op de charme van de locatie én uiteraard op ons overheerlijke bord!

  • Fes Botanic Garden

De drukte van de kleine straatjes ebt helemaal weg tijdens een bezoek aan de Jnan Sbil tuinen. Dit fleurige groen stuk oase werd aangelegd als een soort van leerschool. Alle bloemen, planten en bomen uit Marokko kun je hier namelijk terugvinden. Even een schoolreisje boeken? 

  • Café Clock

Het dakterras van Café Clock, een cross-cultural arts centre, vind je zowat terug in elke guide. Je kan er terecht voor heel wat activiteiten: sportwedstrijden, concerten, kooklessen, storytelling etc. En voor wie even genoeg heeft van de couscous en de tajines is er een overheerlijke kamelenburger! 

  • The Tanneries

Allicht geraakt geen enkele toerist doorheen de medina zonder naar de wereldberoemde leerlooierijen geloodst te worden. Let wel op: laat je je begeleiden tot daar door een local, dan verwacht deze al snel dat je hem 20 dirham geeft. Volg liever je neus, want de geur van de leerlooierijen zul je nooit meer vergeten. 

Foto: Meet You At The Bridge

 

 

Marrakech

Aaaah! De droom van elke wanderluster: Marrakech! We liegen niet wanneer we vertellen dat je deze stad nooit maar één keer bezoekt in je leven. Wie na de vakantie thuis komt, wil meteen opnieuw boeken. Welke magische formule je naar daar doet trekken? Wel...

  • Food

RESTAURANT LA FAMILLE

Deze food hotspot moét - ondanks je er snel voorbijloopt - op je lijstje staan. Naast een heerlijke menukaart kun je er namelijk ook geweldige interieuritems scoren! En wat doen wij graag? Inderdaad, eten én shoppen! 

Foto: Instagram @katandthelma

 

Drie gouden eetplekjes op een rij: Le Jardin, Café Des Épices en Nomad. Het eten is er zodanig heerlijk dat je deze spots in elke gids terugvindt. Een vakantie in Marrakech zonder deze parels? No way, José! 

LE JARDIN

Wat een heerlijkheid om hier te vertoeven. Wanneer je door de deur wandelt, kom je terecht is een magische binnentuin. Eentje waarvan je denkt: 'inpakken en wegwezen'. 

NOMAD

Ook het terras van Nomad mag niet aan je lijstje ontbreken. Het uitzicht op het drukke plein 'Rahba Lakdima', de sfeer, het eten, de geluiden...alles is er perfect! En...vergeet er vooral de store 'Chabi Chic' niet te bezoeken. Je interieur zal je dankbaar zijn!

Foto: Moderne Hippies

 

CAFÉ DES ÉPICES

Vanop het terras van 'Nomad' kijk je recht op 'Café des Epices'. Een andere hotspot die niet mag ontbreken op je lijstje! Je kunt er ook even tot rust komen na het drukke bezoek aan de souk. 

LATITUDE31

Bij LATTITUDE31 voel je je echt de koning te rijk. De prijzen liggen er iets hoger, maar de beleving en het eten is subliem! 

 

  • To do

SOUKS

Verdwalen in de souks en er buitenkomen met een valies vol spullen: we love it! Het aanbod is er gigantisch, daarom maak je best op voorhand een lijstje van zaken die je écht wilt scoren. Wees ook niet verlegen om af te pingelen. Vragen ze 500 dirham voor een item, bied dan gerust 200 dirham, om zo tot de compromis 250 te komen. Lukt het niet? Wandel dan gewoon door en wacht tot ze je achterna komen. Komen ze je niet achterna, dan weet je dat je écht te laag hebt geboden - wink -. 

Tip: toon respect en wees vriendelijk. Betreed de souks bijvoorbeeld niet met onbedekte schouders en korte rokjes of shorts. Toon respect voor de Marokkaanse cultuur en je zult merken dat je respect terugkrijgt.

Foto: Instagram @fflorien

 

CACTUS FARMS

Foto: Instagram @Taramilktea

 

DJEMÂA EL-FNA

Deze centrale plaats in Marrakech is de meest bruisende plek van de oude stad. Van authentieke Marokkaanse producten, tot eetstandjes, vrouwen die henna plaatsen tot mannen die slangen bezweren. Hier vind je werkelijk alles. En kijk zelf maar: wat een sfeer!

Tip: bruine of rode henna is het best. Heel wat mensen reageren allergisch op zwarte henna waardoor een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis ter plaatse niet is uitgesloten. Wil je geen henna laten zetten, loop dan gewoon door. Sommige vrouwen durven al eens snel je arm vast te nemen en vanzelf te starten met het kunstwerk. 

Foto: Instagram @afashiontaste

 

BAHIA PALACE

Dit meesterwerk is een trekpleister voor toeristen, waaronder heel wat influencers en bloggers. Het paleis is zo groot (8 hectare) dat de massa mensen best meevalt. Kijk omhoog, omlaag en om je heen, wan hier valt vanalles te zien! Mensen met interesse in geschiedenis, vallen hier in zwijm. En ook architectuurlovers kunnen hier uren vertoeven. 

Foto: Instagram @fflorien

 

ALI BEN YOUSSEF MEDERSA

Ali Ben Youssef Medersa


JARDIN MAJORELLE

Ben je bereid om de mooiste tuin van je leven te zien? Breng dan zeker een bezoekje aan Jardin Majorelle. De kleuren zijn er wondermooi en wie de toeristen even kan wegdenken, ziet zich zo in deze tuin wonen. - Nu nog die tuinman fixen! - Deze prachtige spot, op een half uurtje wandelen van het centrum, hebben we te danken aan de schilder Jacques Majorelle. Hij is diegene die op het idee kwam om rond dit opvallende huis een tuin vol cactussen, kleurrijke planten en talloze cactussen te planten. 

Tip: Deze tuin is één van de meest bezochte plekken van Marrakech. Vermijd daarom de lange rij door je ticket te kopen bij het Yves Saint Laurent Museum. De wachtrij is hier een pak korter en je kan meteen voor beiden een ticket kopen. Tijd én geld gewonnen!

Foto: Moderne Hippies

 

YVES SAINT LAURENT MUSEUM

Laten we dit maar even bestempelen tot het mooiste museum ever! Zelfs bezoekers die geen voeling met mode hebben, krijgen er een krop in de keel. Doordat alles tot in de puntjes is uitgewerkt en op elkaar is afgestemd, kun je niet anders dan met een WAUW-gevoel naar buiten lopen. En terug naar binnen, want het liefst wil je hier nooit meer weg. 

 

  • Overnachting

Het geliefde Marrakech verlaat je echter niet zonder een foto te posten van jouw geweldige riad. Want nee hoor, overnachten doe je hier niet zomaar! PS: de bedden zijn er hard. 

LA MAISON MARRAKECH 

Need we say more? 

Foto: Instagram @nina.repas

 

AMANJENA 

Wie Pinterest en Instagram al volledig ondersteboven heeft gegooid, op zoek naar de mooiste spots in Marokko, is dit 5-sterren resort vast meerdere keren tegengekomen. Je spaarvarkentje zal je er niet dankbaar om zijn als je hier wilt verblijven, maar wie toch een foto wil scoren voor op zijn of haar eigen feed, kan het resort altijd 'gewoon' een bezoekje brengen. 

Foto: Instagram @fflorien 

 

LA PAUSE MARRAKECH

Wie graag voor een total experience wil gaan, kan een ritje naar de woestijn boeken en daar overnachten. Oja, het ritje doe je op een kameel.. Maar kijk wat je ervoor in ruil krijgt: 

Foto: Instagram @thomas_mrl

 

RIAD YASMINE

Dé allerbekendste riad moet deze wel zijn. Probeer namelijk 'Marokko' maar eens op te zoeken zonder een gelijkaardige foto tegen te komen.. 

Foto: Instagram @moroccanmusthaves 

 

LA MAMOUNIA

Dit hotel is het populairst bij koppels en...bij wanderlusters die al eens graag mooi Instagramkiekjes maken! 

Foto: Ohh Couture

 

RIAD LE JARDIN SECRET

Een schommel in de binnentuin, een ontbijt uit je dromen.. You know why you should stay here! - wink -

Foto: Instagram @riadjardinsecret

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video