Aha! Zoveel spenderen bruidjes-to-be tegenwoordig aan een trouwjurk

Print
Aha! Zoveel spenderen bruidjes-to-be tegenwoordig aan een trouwjurk

Foto: Instagram: officiallyquigley

Dat we hoge verwachtingen hebben als het aankomt op onze trouwjurk, is nog mild uitgedrukt. Maar samen met die verwachtingen gaat vaak ook het prijskaartje omhoog. Benieuwd of andere bruidjes in spe dezelfde hartverscheurende keuze moeten maken tussen een nier en de jurk van je dromen? Amerikaans huwelijksplatform The Knot kwam te weten hoeveel bruiden gemiddeld uitgeven aan ‘the dress’, en het resultaat is uiterst bevredigend!

Thank god voor highstreet merken die trouwjurken in hun collectie opnemen! Al trekken we voor die speciale dag toch nog al te graag richting een boetiek. En daar, tussen de fluffy prinsessenjurken en satijnen japonnen, is het natuurlijk niet meer zo vanzelfsprekend om ons aan een budget te houden…

En toch blijkt dat we eigenlijk toch niet zulke big spenders wanneer we ‘yes tot he dress’ zeggen. Volgens een studie van The Knot, het grootste online huwelijksplatform in de VS, gaven Amerikaanse bruiden gemiddeld zo’n $ 1.509 uit aan hun droomjurk, en dat inclusief de retouches. Omgerekend is dat € 1.300. Niet zo buitensporig als je dacht? Exactly!

Reken daar nog $ 279 (€ 240) aan accessoires zoals een sluier, schoenen en lingerie bij, en we zijn klaar om richting het altaar te flaneren.


DE BRUIDEGOM

Het is geen verrassing dat we moeten onderdoen voor onze mannelijke versie, want die is tevreden met een pak – zonder kant, tule of Swarovski-steentjes – van om en rond de $ 286 (€ 246). Dat is ongeveer een vijfde van wat wij gemiddeld neertellen voor de outfit van ons leven. Tjah, iemand moet met de aandacht gaan lopen natuurlijk…

 

Meer over trouwen

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video