Festivalitis: 16 must haves om de camping op een festival te trotseren

Print
Heb jij een ticketje ‘full experience’ – lees: inclusief camping – voor de komende festivals, maar is een overnachting in één van de glampinghutjes weggelegd voor wanneer je spaarvarkentje er niet uitgemergeld uitziet? Geen paniek, wij zorgen er niet alleen voor dat je fashionwise gebeiteld zit voor de festivalzomer, maar nemen met plezier ook het kampeergedeelte voor handen. En dankzij Lidl kom je er nog eens lekker goedkoop van af ook!

 

FRIENDS WITH BENEFITS

Vrienden zijn belangrijk in ’t leven, zeker als je een fervente festivalganger bent. Verdeel de kosten – en de lasten – onder elkaar en spreek af wie wat meebrengt. Denk maar aan een partytent, gasvuurtje, picknicktafeltje,… Want daar heb je heus geen 7 stuks van elk van nodig.

 

THE ESSENTIALS… EN NOG WAT

Het allerbelangrijkste: een dak boven je hoofd. Naar een festival vertrekken zonder tent is zoals een winkel tijdens uitverkoop binnenwandelen zonder bankkaart. Ondenkbaar dus.
(PS: peace & love en zo, maar neem toch maar een slotje mee om je tent te sluiten.)

Tenzij je een dag wil doorbrengen als ‘de bultenaar van Notre Dame’ is een luchtmatras zeker geen overbodige luxe. Enneuh, vergeet dat pompje niet!

Over luxe gesproken, de airlounge van Lidl is een volledig verantwoord hebbeding voor de festivals… en al je andere bestemmingen. Wat gebruik maken van de wind en je kunt aan je schoonheidsslaapje in de zon beginnen. Meer nog, met het handige draagtasje neem je ‘m zo mee op de wei ook. Voor die 14,99 euro geven we graag een overpriced cocktail op!

Het mag dan wel ‘pokkeheet’ zijn overdag, het is en blijft natuurlijk België, en dat betekent dat het weer snel kan keren. Een slaapzak om je ’s nachts warm te houden is dan ook een must. Tenzij je andere plannen hebt om het binnenin de tent warm te maken…

Een kussen in je rugzak proppen is een uitdaging die je niet wil aangaan. Neem een opblaasbaar kussentje mee. Veel beter dan de grond, zeker als je een houten kop hebt.

Nog iets onmisbaar: een stukje touw. Quoi? Om je natte kleren aan op te hangen of een rondje limbo te spelen.

Wil je ’s nachts niet door het donker rondzwerven om dan uiteindelijk met een even volle blaas en twee gekneusde tenen terug te keren? Dan pak je maar beter een zaklamp in.

Hou je voorraad groenten en fruit *kuch kuch* lekker fris in een koeltas of -box.

Aan alle fashionista’s: niet in paniek schieten, maar elektriciteit op een festivalcamping is ver te zoeken. Wil jij dus het hele weekend blijven selfies nemen, dan schaf je je maar beter een paar powerbanks aan. Of nog beter, deze charger op zonne-energie!

Dat je bioritme volledig naar de vaantjes is na een paar dagen festival, is meer dan normaal. Wil je toch een paar uurtjes slaap per nacht meepikken breng dan zeker oordopjes mee.

Eten, drinken,… Er moeten zware beslissingen gemaakt worden als festivalganger. Spendeer jij je geld liever aan een glaasje ‘liquid courage’, voorzie je dan van een gasvuurtje, een gamel en of course: bestek.

Eentje die je beter niet vergeet: toiletpapier en/of vochtige doekjes. You’re welcome!

Last but not least: muggenspray en een EHBO-kit. Want a. die beestjes weten je echt overal te vinden, en b. ook op festivals ben jij je klungelige zelf.

Slapen: check, eten: check, safety: check! Voilà, jij kunt in één stuk terug naar huis.

 

Alle bovenstaande items zijn verkrijgbaar via lidl-shop.be of kun je in één van hun winkels scoren. Maar haast je, want iedereen wil wel een graantje meepikken van deze goedkope deals. Tot op de festivals!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video