#FITMAAND dag 15: ovenschotel met vis, geroosterde bloemkool en erwtjespuree

Print
#FITMAAND dag 15: ovenschotel met vis, geroosterde bloemkool en erwtjespuree

Foto: Bloemkool

Tijdens de 30 day fit challenge - #FITMAAND - streven we naar een fit & gezond lichaam. Daarom schotelt sportdiëtiste, Karolien Rector ons een voedingsschema (per gewichtsklasse) voor waardoor jij weet wat en wanneer je dagelijks zou moeten eten om gezond te zijn en je gewicht stabiel te houden. Of nu het toch mooi is meegenomen: enkele kilo's af te vallen. Naast deze dagschema's voorziet ze jullie ook wekelijks van een portie uiterst gezonde én geweldig lekkere recepten. 3...2...1....het kwijlen kan beginnen!

OVENSCHOTEL MET VIS, GEROOSTERDE BLOEMKOOL EN ERWTJESPUREE

Ingrediënten (2 personen)

  • 300gr kabeljauw
  • 150gr erwtjes
  • aardappelen, dit naargelang je behoefte, zie individueel voedingsschema
  • ½ bloemkool
  • 100ml melk
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 1 lepel olijfolie
  • handje basilicumblaadjes voor de afwerking

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Snij de bloemkool in dunne plakjes. Schil de aardappelen en kook ze gaar samen met de erwtjes. Giet af en mix samen met de melk, peper, zout en nootmuskaat tot een smeuïge puree. Schik in een vuurvaste schotel onderaan de kabeljauw, beleg met de puree en schik de bloemkoolroosjes erover, besprenkel met de 1 lepel olijfolie. Plaats vervolgens 25 min. in de oven en klaar, werk af met de basilicumblaadjes. 

Voedingswaarde

Per persoon ik gebruikt 150gr aardappel pp.: 401kcal; 8gr vet; 36gr eiwit en 45gr KH-en. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video