#FITMAAND dag 14: zalm in papillot

Print
#FITMAAND dag 14: zalm in papillot

Foto: Pinterest

Fris en fit de zomer in, dat is het doel van onze fameuze #FITMAAND! Sportdiëtiste, Karolien Rector, deelt daarom elke dag een recept waarvan we onschuldig mogen blijven - met de nodige mate - schmikkelen. Van een Italiaanse lasagne of bruschetta, een salade met scampi of een Oosterse noedelsoep tot pannenkoeken en cake, Karolien weet er een gezonde schwung aan te geven. En wij? Wij koken en genieten lekker mee zonder ons zorgen te maken over de getallen op de weegschaal. High five, easypeasy dieet!

ZALM IN PAPILLOT

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 lepels sojasaus
  • 2 lepels rijstwijnazijn
  • 1 lepel sesamolie
  • 2 lepels sesamzaadjes
  • 3 wortels, in sliertjes gesneden met een spiraalsnijder
  • 1 courgette, in sliertjes gesneden met een spiraalsnijder
  • 2 zalmfilets
  • volkoren rijst of quinoa, hoeveelheid naargelang behoefte, zie voedingsschema

Bereidingswijze

Meng in een klein kommetje de gember, sojasaus, rijstwijnazijn en sesamolie tot saus.

Verhit de oven voor op 200°C. Leg twee vierkante stukken bakpapier of aluminiumfolie op een bakplaat. Verdeel de groenteslierten over de 2 stukken bakpapier en leg op elk hoopje groente een zalmfilet. Lepel de saus erover en bestrooi met sesamzaad. Vouw het papier dicht tot een pakketje. Bak de pakketjes gedurende 15 min à 20 min. in de oven. Serveer ten slotte met volkoren rijst of quinoa. Smakelijk!

Voedingswaarde

Per portie (ik gebruikte 40gr ongekookte rijst per persoon): 467kcal; 18gr vet; 45gr KH-en en 29gr eiwitten

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video