OMG, lekker! McDonald's komt met zoete-aardappelfrietjes

Print
OMG, lekker! McDonald's komt met zoete-aardappelfrietjes

Foto: McDonald's

Joehoe! De food gods hebben onze gebeden beantwoord! Dat wij als Belgen van frietjes houden, dat is vanzelfsprekend. Maar de laatste jaren is de zoete aardappel bezig aan een opmars. Laat het nu net die aardappel zijn die ook heel erg lekker is in frietjesvorm. Zo lekker zelfs, dat McDonald’s ze nu op het menu gaat zetten.

De zoete-aardappelfrietjes van McDonald’s waren al een succes in de Verenigde Staten, Australië en Noorwegen. Daar werden ze zo hard gesmaakt, dat de hamburgerketen nu beslist heeft om ze ook in andere landen in de frituurketel te gooien.

Natuurlijk worden ze wel op een andere manier geserveerd dan de gewone frietjes. Ze hebben een veel krokanter laagje en bevatten veel minder zout. Ook zijn ze in grotere reepjes gesneden. De frietjes werden in juni al bij onze Noorderburen geserveerd, maar voor ons Belgen was het nog even watertanden. Tot nu, want vanaf volgende week zijn de frietjes ook in eigen land beschikbaar!

 

 

LIEVE LOUISE

McDonald's verkoopt ze als side dish bij hun nieuwste kipburger: Lovely louise. Heet je zelf Louise, dan zet je dat dieet beter even on hold. Mensen die Louise heten of als onderdeel in hun naam hebben, mogen op 14 oktober de nieuwste burger - met rozemarijn, twee knapperige spekreepjes, een schijfje appel, sla, rode ui, camembert en als laatste nog een mayonaise op basis van honingmosterd en wat vijgenconfijt - in avant-première proeven. En dat helemaal gratis! 

Meer over food

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video