Toegeven aan je chocoladeverslaving zonder je slecht te voelen: chocohummus!

Print
Toegeven aan je chocoladeverslaving zonder je slecht te voelen: chocohummus!

Foto: Beaufood.nl

We kennen het allemaal: die zwakke momentjes waarop je gewoon niet anders kan dan toegeven aan je chocoladeverslaving. Want eerlijk, hoe goed kan zo’n stukje – of reep – smaken? Gelukkig komt Albert Heijn nu met een gezonde oplossing, die je ook nog eens op je brood kan smeren: chocoladehummus!

Hummus is eigenlijk een pasta van kikkererwten, die bestaat in allerlei soorten zoals bijvoorbeeld met pesto, avocado of pompoen, allemaal hartig dus. Maar nu kun je ook hummus op het dessertmenu zetten, want hoe raar het misschien ook klinkt: chocohummus is a thing.

En we horen je al denken: waar zit het addertje? Want hoe (on)gezond kan dit ook echt zijn? Wel, als je weet dat in één portie Nutella (15 g) zo’n 81 calorieën zitten, en in een portie chocohummus maar 30 calorieën, dan kan het verschil wel tellen. In een klassieke hummus zitten er 17 calorieën in één portie.

Ook goed om te weten: de vetten uit hummus zijn van de gezonde plantaardige onverzadigde soort. Kikkererwten zijn peulvruchten, en bijzonder voedzaam. Doordat ze de traagste koolhydraten bevatten die er bestaan, springt je bloedsuikerspiegel niet plotseling helemaal de lucht in. Met andere woorden: gezond. Aanvallen maar!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video