Waarom vrouwen altijd hun neus moeten snuiten voor de seks

Print
Waarom vrouwen altijd hun neus moeten snuiten voor de seks

Foto: Shutterstock

We hebben inmiddels wel het tijdperk bereikt waarin het al lang geen geheim meer is dat een orgasme krijgen geen standaard gegeven is voor elke vrouw. Gelukkig kunnen we terugvallen op de wetenschap, want een Oo-oo-jaaa-moment is natuurlijk een altijd welkom. De laatste ontdekking? Je neus snuiten voor de seks. Say what?!

     

Bereik je als vrouw met wat good old penis-in-vagina-actie je hoogtepunt niet, dan baat het om je neus vrij te maken voor de seks. Onderzoekers van de universiteit van Dresden kwamen tot deze opmerkelijke ontdekking en de logica erachter gaat als volgt: seksueel genot kan namelijk intenser worden wanneer je reukzin optimaal werkt. Heb je een verstopte neus, dan is de kans groot dat je je partner's sensuele en verleidelijke feromonen misloopt.

Aan ruim zeventig jonge vrouwen werd gevraagd een score te geven aan zowel hun reukvermogen als seksleven. Zes op de zeven vrouwen die erg goed ruiken bleken tijdens de seks bijna altijd een orgasme te krijgen. Dit versus één op de zeven vrouwen die slecht zeggen te ruiken. "Een hoge gevoeligheid voor geuren wordt geassocieerd met meer seksueel plezier," vertelt onderzoekster Johanna Bendas. "Bovendien krijgen mensen met een goede reukzin vaker een orgasme."

Dat je het onderzok met een korreltje zout moet nemen, is redelijk vanzelfsprekend. Maar hé, het proberen waard lijkt ons!

Meer over seks

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video