Festivalproof: 6 tips om een short aan te trekken en Jani te vriend te houden

Binnenkort wordt opnieuw de aftrap gegeven voor een zomer lang feestgedruis. Hopelijk in het gezelschap van het zonnetje en knallende beats. Maar ook een jeansshort lijkt onontbeerlijk tijdens het festivalseizoen voor heel wat fashionista's. Niet meteen het meest geliefkoosde kledingstuk van Jani, tenzij je braaf zijn tips opvolgt natuurlijk...
Print

 

BENEN BLOOT, BILLEN NIET!

Toegegeven, shorts zetten je benen in the picture, zijn makkelijk te stylen en geven je de bewegingsvrijheid die je nodig hebt om je booty te shaken. Maar van die booty moeten we heus niets zien! Hoe korter, hoe beter lijkt dan misschien wel de regel te zijn op festivals, het is een regelrechte fashion crime in Jani's stijlgids. Dus hou het 'zedig' en zorg ervoor dat je billen geen kou vangen.

Jasje: Tutu Chic
Short: Lois Jeans

HET EEN OF HET ANDER

Ga je voor blote benen - en dus een short - hou de rest van je lichaam dan bedekt. Je benen zijn sexy genoeg dat je niet nog een paar half zichtbare borsten in de mix moet gooien. Ja mensen, festivaloutfits zijn - net als doodnormale outfits - een OF/OF-verhaal. Hou wat mysterie in je outfit!

 

TREND GESPOT

Vind jij jouw benen niet jouw asset, maar is het iets kort of smelten van de warmte? Gooi een lichte kimono over je outfit. Je tilt je look niet enkel naar een hoger niveau, maar leidt ook de aandacht wat van je benen weg. En je scoort heel wat boho-punten, dat ook!

 

TAILLE CREËREN

Hoewel er door een short niet veel valt om mee te werken, kun je nog steeds die taille creëren waar Jani zo'n fan van is. Dat doe je simpelweg door je top te laten bloezen. Wil je die taille extra in de kijken zetten? Daar is een hogetailleshort geknipt voor!

 

IF THE SHORT FITS...

Je mag dan wel zo'n leuke outfit samenstellen als je maar wil, de pasvorm van je short bepaalt alles. En nee, het is niet omdat je je billen in een maatje 36 kunt wurmen, dat het er daarom beter uitziet. Opteer dus voor een short die het bloed naar je benen niét afsnoert. Maar pas op, een te grote short kan dan weer op een pamper lijken. Dus neem je tijd wanneer je shortjes gaat shoppen, en doe dat bij voorkeur bij een bekend jeansmerk.

 

SHORT SHORTS, MAAR GEEN 'SHORT' JIJ

Hakken aantrekken op een festivalwei is zowat het slechtste idee dat je kunt hebben. En toch willen we er waar dan ook op ons grootst uitzien. Tip: zoek een short waarbij de pijpen aan de buitenkant omhoog gaan. Zo creëer je de illusie van langere benen. Draag daarbij schoenen in dezelfde tint als je benen en je zit helemaal goed!

Meer over Festivals 2018

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video