5 manieren om een bekraste zonnebril er weer als nieuw te laten uitzien

Print
5 manieren om een bekraste zonnebril er weer als nieuw te laten uitzien

Foto: Pinterest

Je kent het vast wel: je koopt een zonnebril, haalt ‘m uit de etui en steekt hem er nooit meer terug in (en iedereen die daar wel in slaagt: PROFICIAT!) Als rampzalig gevolg natuurlijk dat er na een tijdje wel heel veel krasjes te zien zijn. En da’s geen zicht, toch? Met deze vijf tips is je favoriete montuurtje weer zo goed als nieuw!

Tandpasta

Waar tandpasta wel allemaal niet goed voor is! We kennen allemaal de ‘puistjeshack’, maar wist je dat je er ook krasjes mee kan wegwerken? Gewoon een bolletje tandpasta (zonder whitening of korreltjes) aanbrengen en met cirkelvormige bewegingen inwrijven over het glas. Na zo’n vijf minuutjes spoel je af met lauw water, en voilà!

 

Baking soda

Een deeltje water en twee deeltjes baking soda mengen tot het dik wordt. Nadien wrijf je dit kort in over het glas en spoel je af met koud water.

 

Meubelspray

Deze methode is iets minder definitief, want het effect verdwijnt al na enkele dagen, maar hij werkt wel! Aanbrengen op een pluisvrije doek en inwrijven tot je de krasjes niet meer ziet.

 

Autowax

Autowax vult letterlijk de krassen in je bril op, net zoals het bij een auto doet. Breng de wax aan en gebruik een zachte doek om het met cirkelvormige bewegingen in te wrijven. Makkelijker kan het bijna niet!

 

Zilverpoets

Nog zo’n wonderproductje! Zilverpoets is niet enkel nuttig voor je juwelen, maar ook voor krasjes. Je hebt er slechts een klein beetje van nodig om uit te wrijven over de glazen van je zonnebril, en het werkt bijna magisch! En ’t is nog goedkoop ook!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video