Smeren maar! Deze zonnecrème werd voor de vierde keer op een rij verkozen tot de beste

Print
Smeren maar! Deze zonnecrème werd voor de vierde keer op een rij verkozen tot de beste

Foto: Shutterstock

Zon, zon en nog eens zon dit weekend! Je kunt - moét - je dus maar beter insmeren wil je maandag niet als een overgare kreeft op het werk arriveren. Maar welke crème doet nu eigenlijk wat ie belooft? De Britse consumentendienst ging op zoek naar de beste zonnecrème in de rekken en kwam voor het vierde jaar op een rij met eentje van 'La Roche Posay' op de proppen.

Consumer Reports, de Britse tegenhanger van Test-Aankoop, publiceerde onlangs zijn jaarlijkse zonnecrèmegids. Daarvoor nam de consumentendienst 73 waterbestendige zonnecrèmes, sprays en lotions onder de loep met minstens factor 30. Voor het vierde jaar op een rij was er dan ook maar één product die de perfecte score kreeg. Dat product is... *tromgeroffel*... ‘60 Melt-In Sunscreen Milk’ van La Roche Posay.

 

De ‘60 Melt-In Sunscreen Milk’ zou de beste bescherming bieden, geen plakkerige textuur hebben én waterbestendig zijn. Daarbovenop bevat het product ook avobenzone, één van de meest doeltreffende ultravioletfilters die er bestaat. Maar helaas, pindakaas! De zonnecrème is niet bij ons verkrijgbaar. Al kun je in de apotheek wel terecht voor andere crèmes uit het Autohélios-gamma. 

Ook Test-Aankoop deed vorig jaar een gelijkaardig onderzoek, maar dan met zonnecrèmes met beschermingsfactor 30. Want SPF 30 is de meest verkochte zonnecrème op de markt. Grote winnaar was toen Kruidvat’s Solait SPF 30 High Sunmilk van slecht 9,99 euro voor 400 ml.  De goedkope zonnemelk versloeg merken als Nivea, Garnier, Biotherm, Eucerin, Vichy en Clinique.

Maar een goede zonnecrème kopen is natuurlijk niet genoeg. Er moet gesmeerd worden ook. Dus: smeren, smeren, smeren! #wijwillengeenkreeftjesworden

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video