Sun is out: deze veelgemaakte bikinifouten wil je voorkomen

Print
Sun is out: deze veelgemaakte bikinifouten wil je voorkomen

Foto: Pinterest

Woehoew, de temperaturen stijgen! Ideale gelegenheid dus om je bikini uit de kast te halen en een verfrissende duik in het water te nemen. Maar, let goed op, want zonder dat je het weet, beschadig je jouw mooiste zwemgoed. Wij sommen even de meest voorkomende fouten voor je op!

1. Zonnecrème

Hé, goed hoor dat je je insmeert, da’s belangrijk! Maar zonnebescherming kan zorgen voor verkleuring van je zwemgerief. Je brengt zonnecrème dus best een halfuur voor je gaat zonnen aan - I know, het is een tip voor de geduldigen onder ons -. Eens het is ingetrokken, kun je je bikini aandoen en heerlijk zonnebaden.

PS: Weet dat het is aangeraden om je tijdens de dag verschillende keren in te smeren. Moet je dan telkens opnieuw een halfuur wachten? Yes, indeed! 

2. Uithangen

De dag zit erop dus laten we die bikini even te drogen hangen aan de wasdraad. Fout! Doordat je zwemgoed nog nat is, voegt dat extra gewicht toe. Met als gevolg dat je bikini dus vervormt als je ‘m laat hangen. En laat een uitgelebberde bikini echt het laatste zijn wat we willen! 

3. Uitspoelen

Of je nu gezwommen hebt in de zee of in een zwembad: altijd goed uitspoelen die handel! Chloor en zout tasten de kleur van je bikini aan en maken ook de stof dunner.

4. In de zon

De zon schijnt volop, dus het is verleidelijk om je bikini te laten drogen in de zon. Helaas heeft de zon een blekend effect waardoor *again* de kleur wordt aangetast. 

5. Wasmachine

Het is misschien ietsje meer werk dan je zwemgoed gewoon in de wasmachine te gooien, maar met de hand wassen is toch wel het beste. Als je toch voor de wasmachine gaat, kies dan een voorzichtig wasprogramma.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video