Slushies voor volwassenen! Sorbet cocktails zijn het zomerdrankje van 2018 en zo maak je ze

Print
Slushies voor volwassenen! Sorbet cocktails zijn het zomerdrankje van 2018 en zo maak je ze

Foto: foxandbryar.com

Niets zaliger dan een verfrissende cocktail op een zwoele zomerdag. Of toch? Want een ijsje doet ons ook wel watertanden wanneer het kwik serieus omhoog gaat... Geen keuzestress op dagen als deze, dus combineren we de twee gewoon. Ahja! Sorbet cocktails zijn ongetwijfeld hét zomerdrankje van 2018. En het is nog eens gezond ook! Enfin, die sorbet toch...

Komt je innerlijke kind nog steeds naar boven wanneer je een slushie-automaat op de dijk spot? Geloof ons maar wanneer we je vertellen dat de volwassen versie des te leuker is! Want: a. alcohol, b. fancy glazen en c. alcohol. Wie heeft een dessert nodig wanneer je een Mojito Float Cocktail als aperitief kunt drinken?! En wie denkt haar plan voor een bikini body dan maar meteen overboord te gooien heeft het mis! Toegegeven, sommige alcoholische drankjes bevatten wel een aardig aantal calorieën, maar het sorbet brengt dan weer evenwicht in de zaak want is van puur fruit gemaakt. Ergo: 'Doe mij maar nog eentje!'

En wat je zelf doet, doe je beter. Dus waarom niet, in plaats van een smoothie te maken, je dagelijkse dosis fruit aan het aangename te koppelen en er sorbet van te maken? Dat is sneller gefixt dan je 'mimosa' kan zeggen, want met de sorbetmaker van Lidl, waarvoor je trouwens maar 24,99 euro moet voor afstaan, heb je gezonde sorbet in een handomdraai! Een wijze investering - of cadeau! - voor al die tuinfeestjes die ongetwijfeld nog zullen volgen, lijkt ons.

 

BELLINI SORBET COCKTAIL

Gaat jouw hartje ook overstag wanneer je het woord bellini hoort? Dan is deze summerproof versie alles wat je deze zomer nodig hebt!

INGREDIËNTEN

  • 6 rijpe perziken
  • fles prosecco
  • (eventueel wat water met suiker en citroensap om de stukjes perzik in te laten weken)

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de perziken en snij die vervolgens in stukjes.
  • Laat de stukjes perzik weken in wat water met suiker en een beetje citroensap als je het graag wat zoeter hebt.
  • Vries de stukjes perzik in tot ze hard genoeg zijn. 
  • Ready? Gooi de stukjes perzik dan in de sorbetmaker van Lidl en vergeet er geen kommetje onder te zetten.
  • Is de sorbet klaar, dan schep je een bolletje of quenelle in een glas.
  • Giet er vervolgens wat prosecco bij. 
  • Cheers!

 

 

MOJITO FLOAT COCKTAIL

Geen zomer zonder mojito, of course! Al is de mojito float een heel creatieve twist op de all-time klassieker. Eentje die we zeker moeten proeven, bien sûr!

INGREDIËNTEN

  • 1 el rietsuiker
  • 1 schijfje limoen
  • 2 takjes munt
  • 5 cl spuitwater
  • 5 cl rum
  • 100 gr suiker
  • water
  • 3 limoenen

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de limoenen en snij ze vervolgens a vif, dat wil zeggen in halve maantjes zonder vliesjes.
  • Laat ze weken in water met daarin de 100 gr. suiker en vries ze vervolgens in.
  • Gooi de stukjes limoen dan in de sorbetmaker van Lidl.
  • Doe de muntblaadjes in een glas en strooi er een el rietsuiker op.
  • Kras de suiker in de blaadjes met een cocktailstamper.
  • Voeg de rum en het spuitwater toe.
  • Schep een bolletje (of meerdere) limoensorbet en leg dat voorzichtig in je glas.
  • Werk af met een limoenschijfje en wat munt.
  • Santé!

 

 

ROSE KOKOSNOOTSORBET COCKTAIL

I'm in love with the coco! En uiteraard zijn we ook verliefd op alles wat rosé is, dus waarom de twee niet combineren in een cocktail?

INGREDIËNTEN

  • 2 cl kokosnootwater
  • 2 cl kokosnootmelk
  • vruchtvlees van halve kokosnoot
  • 10 cl rosé cava

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Vries de stukjes vruchtvlees, kokosnootmelk en -water in.
  • Haal ze vervolgens door de Lidl sorbetmaker. And again, vergeet er geen kommetje onder te zetten.
  • Schep een bolletjes kokosnootsorbet in een glas en vul aan met rosé cava.
  • Zomer in een glas!

 

BEVROREN NEGRONI COCKTAIL

Wil je iemand over de streep trekken voor een zomerse rendez-vous? Vermeld dan gewoon het woord 'negroni' en de persoon in kwestie zal gegarandeerd meteen in de wagen springen.

INGREDIËNTEN

  • 2 cl gin
  • 2 cl vermouth
  • 2 cl Campari
  • 2 bloedappelsienen
  • 2 ijsblokjes
  • tijmtakje

 

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de bloedappelsienen en snij ze vervolgens a vif, dat wil zeggen in halve maantjes zonder vliesjes.
  • Haal alle bevroren stukjes/blokjes vervolgens door de Lidl sorbetmaker.
  • Schep een glas vol met de negroni-sorbet en werk af met een tijmtakje.
  • Ah-ma-zing!

Nog meer recepten voor sorbet cocktails? Neem dan zeker een kijkje op onze Pinterestpagina!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video