Het is bijna zover! Dit is wat we weten over de trouwjurk van Meghan Markle

Print
Het is bijna zover! Dit is wat we weten over de trouwjurk van Meghan Markle

Foto: Glamour

Ongeacht de ontelbare outfitkeuzes - en bijkomende keuzestress - die iedere ochtend voor de kleerkast gemaakt worden, is er één specifieke die zowat de halve wereldbevolking al maanden bezighoudt: welke jurk zal Meghan Markle aantrekken op haar trouwdag? Wij haalden onze beste detective skills boven en dit is wat we weten.

Amerikaans of Brits, een belangrijke keuze gezien de roots van Meghan Markle. Maar door haar nieuwe positie en rol, is de kans groot dat de toekomstige Mrs. Harry voor een Britse ontwerper gaat. En als we onze collega’s aan de andere kant van het Kanaal mogen geloven, zijn dit de grote kanshebbers.

 

DE ONTWERPERS

 

RALPH & RUSSO

De Britse media is het zo goed als zeker: de trouwjurk waarin Meghan naar het altaar zal schrijden is er een van de hand van het Australische ontwerpersduo Tamara Ralph en Michael Russo, die hun atelier in Londen hebben.

 

Waarom?

  • Het duo ontwierp ook de jurk die Markle droeg op haar verlovingsfoto’s.
  • Prins Harry werd in april gespot toen hij het kantoor van het label verliet
  • Begin mei tweette de ‘Royal School of Needlework’, die ook de jurk van Kate Middleton hielp maken, een foto waarop het haute couture-team van Ralph & Russo een bezoekje kwam brengen aan hun school.

 

 

 

ALEXANDER MCQUEEN

Treedt Meghan Markle in de voetsporen van haar zus en kiest ze dus ook voor een jurk van Alexander McQueen? Bij de bookmakers werd er zoveel op de naam gewed, dat ze gokken in februari even on hold moesten zetten. En toch lijkt dit een te logische keuze voor Markle. Amerikaans ontwerpster Vera Wang ziet het niet gebeuren: “Een theatrale jurk zoals Kate zal het - volgens mij - niet worden. Ze gaat immers niet trouwen met een toekomstige koning.” Dat vertelde ze begin deze maand nog aan Harper’s Bazaar.

 

 

ERDEM

Nog een in Londen gesitueerde kanshebber is Erdem Moralioglu. De bride-to-be koos al ettelijke keren voor een jurk Turks-Canadese ontwerper en is een longtime fan van zijn creaties. Maar het modehuis maakte zich vooral verdacht door plotseling de PR in eigen handen te nemen in plaats van die uit te besteden aan een bureau. Daarvoor werd Kathryn Lo aangesteld. Wil dit zeggen dat ze zich voorbereidden op een gigantische PR-stunt?

 

Een bericht gedeeld door ERDEM (@erdem) op

 

 

BURBERRY

En dan is er Christopher Bailey, creatief directeur bij het op en top Britse luxemerk Burberry. Hoewel Meghan  geen zo’n hechte band heeft met deze designer in tegenstelling tot de vorige, wordt volop gespeculeerd dat Burberry wel eens de jurk van het jaar zou mogen ontwerpen.

 

Een bericht gedeeld door Burberry (@burberry) op

 

En als we er dan toch op los speculeren zouden Jenny Packham en de Franse Roland Mouret ook achter de jurk kunnen zitten. Hoe dan ook, we moeten nog heel even op onze tanden bijten, want de bruidsjurk blijkt een beter beschermd geheim te zijn dan de leeftijd van Cher.

 

 

HET PRIJSKAARTJE

Hoewel het wachten is op de details, claimt de Britse krant de Daily Mail al  te weten  hoeveel de jurk kost. Zo’n 100.000 pond of 113.765 euro, om precies te zijn. Een koopje als je weet dat er voor de jurk van Kate Middleton 353.000 euro opgehoest werd. *kuch kuch*

 

 

WAT ZEGT MEGHAN ZELF?

Markle houdt de lippen stijf als het gaat over huidige trouwjurk. Maar de actrice mocht al een droomhuwelijk meemaken in ‘Suits’, waarin ze één van de hoofdrollen vertolkte. Toen haar daar vragen over gesteld werden, had Markle een duidelijk beeld van wat ze wil wanneer ze echt in het huwelijksbootje stapt. Morgen dus.

“Ik heb de luxe om prachtige kledij te dragen voor mij job”, vertelde ze in 2016 aan Glamour. “Mijn persoonlijke stijl – bruid of niet – is dan ook zeer relaxed. Klassiek en simpel is the name of the game, misschien wel met een moderne twist. Voor trouwjurken verkies ik een feeërieke jurk, of simpelweg romantisch.”

Benieuwd in welke jurk ze morgen uit de wagen zal stappen. Maar gezien het stijlicoon dat ze is, zal die zeker hoge ogen gooien.

 

Meer over trouwen

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video