Kantoorjob? Door deze simpele aanpassing val jij lekker af tijdens het werken

Print
Kantoorjob? Door deze simpele aanpassing val jij lekker af tijdens het werken

Foto: Shutterstock

Vijf op de zeven dagen vastgekluisterd zitten aan je bureau en een strak lichaam willen behouden is geen makkelijke combo. Zit jij in hetzelfde schuitje? Niet getreurd, want uit onderzoek blijkt dat je door staand te werken behoorlijk wat kilo's kwijt kan spelen. Het enige wat je dus hoeft te doen is een deal sluiten met je baas dat jij een hoger bureau krijgt in ruil voor je stoel!

De grootste inspanning die we op kantoor doen is de wandeling van ons bureau naar de koffiemachine en terug. Daar valt een mens nu niet bepaald van af. Wil je wel enkele kilo's kwijtspelen 'on the job', dan moet jij gewoon je bureaustoel aan de kant schuiven. Wie staand werkt zou volgens onderzoek al snel tien kilo verliezen in zo'n vier jaar tijd. Excuseer?

Volgens wetenschappers van European Journal of Preventive Cardiology gebruik je een stuk meer spieren wanneer je staand aan het werk bent. En dat terwijl tijdens het werken vooral je vingers het harde (typ)werk doen. Door een staande houding aan te nemen in tegenstelling tot een zittende moeten je middel en benen een grotere inspanning leveren om je bovenlichaam stabiel te houden. En dat resulteert in zo'n 2,5 kilo minder per jaar. 

Meer nog, deze manier van werken helpt ook tegen  en hart- en vaatziekten. Bovendien is het ook nog eens goed voor je brein. Zeg dus maar vaarwel tegen die bureaustoel! 

Meer over crosspromo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video