Dagboek van een asielhond: Oscar

Print
Dagboek van een asielhond: Oscar

Foto: VACHT Fotografie

Mei is dierenmaand op JaniTV.be, daarom delen we elke dag een fragment uit het 'Dagboek van een Asielhond'. Hierin deelt een bijzondere asielhond zijn/haar verhaal en probeert hij/zij jou te overtuigen om even op bezoek te komen, of wie weet, om hem/haar te adopteren. Ben jij nog op zoek naar een beste vriend? Lees dan zeker even verder!

Hallo? Hállo? Is daar iemand?

Toch? Oh, jippie! Ik dacht dat ik definitief in de vergeethoek was geraakt... Ik ben Oscar. Op 9 maart 2008 gooide mijn moeder me abrupt deze planeet op, niet wetend wat te verwachten... Ieder reu of man wil zijn moeder trots maken. Ik heb hoogstwaarschijnlijk gefaald, big time! Ik heb namelijk honderden dagen asiel op de teller staan. Het is te gênant om het exacte aantal te vermelden... Intriest tegelijkertijd!

Als je me ontmoet, smelt je ter plekke... Ik ben ongelooflijk open en charmant, maar ik heb een rugzakje. Tot nu toe was dat rugzakje voor meerdere adoptanten te zwaar om dragen... Of zij waren geen doorzetters, aldus mijn dagboekschrijfster. Daarom ben ik hier, in dit magische dagboek, mét mijn rugzakje en een splinternieuw buideltasje vol hoop! Jullie kunnen mijn hele toekomst veranderen, ik weet het en jullie weten het. Lezen jullie even mee?

Mijn allereerste eigenaar was in de gevangenis beland. Op zich beleefde ik 6 fijne jaren bij hem. Hij verzorgde me goed, maar door omstandigheden moesten onze wegen scheiden. Al een eerste trieste zaak... Ik werd al snel een eerste geadopteerd in april 2015. Ik verbleef anderhalve maand bij mijn toenmalige bazinnetje. Op 28 mei 2015 stond ik terug in het Citadelpark, 1 teleurstelling rijker. Ik was extreem lief naar mijn bazinnetje, maar helaas niet naar andere honden toe. Mijn social skills voldeden niet, ook al was ik de enige hond in huis... Op 29 juni 2015 werd ik opnieuw geadopteerd. Het huurhuis van mijn bazinnetje werd een half jaar later echter al verkocht. Zij trok opnieuw bij haar ouders in. Voor mij was dat geen optie. Er was al een Mechelaar aanwezig... We schoten niet op. Hupsakadee! Op 3 februari 2016 stond ik opnieuw met mijn 4 poten in een asielkennel. Ik werd een 3de keer geadopteerd op 29 maart 2016, bijna een jaar geleden. Op 24 november 2016 kwam ook aan dat sprookje een einde. Ik jankte onophoudelijk op de koer terwijl mijn baasje uit werken was. De buren begonnen te klagen... Bij het alleen thuis blijven binnenshuis durfde ik al eens een protestplasje te doen. Beide zaken staan niet goed op mijn CV, dat besef ik.

Ik leefde bij mijn adoptanten overwegend binnen, zowel overdag als 's nachts. Er waren geen kinderen of huisdieren aanwezig. Ik volgde geen hondenschool, wat trouwens geen must is voor mij, en werd nooit geconfronteerd met een gedragstherapeut. Helaas! Bij mijn eerste adoptant was er geen enkele aanleiding toe. 9/10 qua dagelijks werk, 1 strafpunt voor asociaal gedrag naar soortgenoten. Nadien was het welkom geweest! Vanaf de tweede adoptant vertoonde ik immers tekenen van verlatingsangst. Niet onbegrijpelijk, toch? Ik ging van baas naar baasje, van huis naar huisje. Iedere keer opnieuw waren er nieuwe baas- en huisregels. Een mens onderschat hoe verwarrend dit is. Wij, honden, houden van structuur! Dé sleutel tot succes, volgens mijn dagboekschrijfster.

Ze vond het ook wondermooi om te zien hoe ik me, zonder enige remming, in de armen vlei van een onbekende. Het is niet iedere dagboekhond gegeven hoor... Ik voel me meteen goed bij nieuwe mensen, groot én klein! Knuffelen, dollen, wandelen... Allemaal prima voor me! Hoe meer, hoe liever... Bewegen is vriendschap smeden met een hond. Zo simpel is het!

Ben je bereid met mij aan de slag te gaan? Desnoods een gedragstherapeut in te schakelen als de verlatingsangst opnieuw de bovenhand neemt? Ben je bereid om van me te houden tot in de toppen van je tenen en terug? Ik kan daar alvast volmuilig ja op zeggen! Ik ben een ongelooflijke lieverd die bij een baasje met doorzettingsvermogen zich ontpopt tot een echte Romeo.

 

Wend je dan tot:

Dierenasiel Gent

  • P. Bergmansdreef 2 (Citadelpark)
  • 9000 Gent
  • 09 222 53 03
  • info@dierenasielgent.be

 

(Foto's: VACHT fotografie)

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video