Fantastico! Door deze Italiaanse gewoonte word je slanker

Print
Fantastico! Door deze Italiaanse gewoonte word je slanker

Foto: Shutterstock

Heb jij je bikini body in het vizier, maar blijven die loopschoenen wel eens een weekje of twee in de kast staan én wil je toch die laatste kilo's kwijt? Dan kun je maar beter een voorbeeld aan de Italianen nemen. Helaas, het gaat hier niet om pizza's verorberen, maar wel een andere Italiaanse gewoonte.

Niet dat je pasta of pizza moet afzweren, natuurlijk. Het is tenslotte bewezen dat die eerste helemaal geen dikmaker is. Of ze je helpen afvallen is een andere vraag natuurlijk... Welk gebruik je dan wel beter kopieert van de Italianen: passeggiata, een korte wandeling na elke maaltijd.

 

Passeggiata zou volgens onderzoek wel eens het geheim kunnen zijn van een betere conditie en slanker lichaam. Je hoeft dus geen volledige outfitwissel te doen zoals bij het sporten, maar simpelweg na elke maaltijd een ommetje maken. Doe je dat al keuvelend met je tafelgenoten, of in je eentje genietend van de zon, dat is volledig up to you. Winkelstraten zouden we dan weer vermijden, want we weten allemaal hoeveel tussenstops die wandeling dan zal inhouden.

De verklaring? Drie keer per dag ongeveer een kwartiertje wandelen zou zorgen voor een stabielere bloedsuikerspiegel en een verlaging van je stressniveau. Na het avondeten zou je van een uitje ook makkelijker in dromenland belanden, maar ook je metabolisme krijgt een boost. Een sixpack zul je er waarschijnlijk niet door bekomen, maar wel een fit en gezond lichaam, én dolgelukkige hond (als ie telkens mee mag)!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video