Bewezen: door deze verrassende ontbijtgewoonte zou je sneller afvallen

Print
Bewezen: door deze verrassende ontbijtgewoonte zou je sneller afvallen

Foto: ohhcouture.com

We doen ons best om aan die bikini body te beginnen werken, maar het wordt ons niet bepaald makkelijk gemaakt. Damn you, roséwijn! Gelukkig leven wetenschappers met ons mee en trokken ze op onderzoek uit. Resultaat: wie wil afvallen, last best nog een tweede ontbijt in. Say what?!

Een extra maaltijd aan je eetschema toevoegen en toch afvallen? We like! Het is natuurlijk geen geheim dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van allemaal is. Maar waar velen hun dag niet zonder een bakje stomende havermout kunnen starten, zijn er toch nog een hoop mensen die zonder ontbijt de deur uit gaan. Een niet al te slimme keuze wanneer je wil afvallen volgens onderzoekers, want een ontbijt met voldoende vitaminen, gezonde vetten, mineralen en vezels zorgt voor een langer verzadigd gevoel. Dus waarom geen twee ontbijten verorberen?

Onderzoekers van Yale University en de Universiteit van Connecticut namen het voedingspatroon van 600 studenten een jaar lang onder de loep. Conclusie: de studenten die twee keer tijd maakten voor een ontbijtje bleven veel beter op gewicht dan degenen die de dag zonder ontbijt begonnen. 

Weet wel dat we het niet over rijkelijk gevulde koffiekoeken en kleurrijke donuts hebben. Gezonde keuzes spelen hier natuurlijk ook een rol in. Om een voorbeeld te geven: start je dag met een portie havermout en eet een paar uur later nog wat yoghurt met vers fruit. Die drang naar donuts en croissants zal snel verdwijnen!

Meer over food

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video