Bewezen: dit is de ideale leeftijd om in het huwelijksbootje te stappen

Print
Bewezen: dit is de ideale leeftijd om in het huwelijksbootje te stappen

Foto: Grabriella Pope

Heeft jouw vriend Beyoncé’s advies (nvdr: if you liked it, then you should have put a ring on it ) nog niet opgevolgd en hangt er bijgevolg nog altijd geen ring rond die vinger? Dan moet je misschien eens naar je leeftijd kijken. Volgens onderzoek bestaat er wel degelijk een ideale leeftijd om in het huwelijksbootje te stappen en is jouw vriend misschien gewoon een bepaalde verjaardag aan het afwachten.

Nicholas Wolfinger, een socioloog aan de universiteit van Utah, zegt dat koppels die te vroeg trouwen (lees: als tiener) een hoger risico lopen om te scheiden. Niet geheel abnormaal als jij je nog herinnert hoe je je voelde als tiener: onzeker, jaloers, dan weer verliefd, verward,… Om nog maar te zwijgen over de druk van je peers, ouders en school. Voeg daar nog een huwelijk aan toe en je hebt alle noodzakelijke ingrediënten voor een scheiding.


Mensen die bijvoorbeeld trouwen op hun 25ste, hebben 50% minder kans om te scheiden dan 20-jarige romantici. Meer nog, tot je de leeftijd van 32 jaar bereikt, vermindert het risico op een scheiding jaarlijks met 11%.

Maar opgepast, want eens je de kaap van 32 gepasseerd bent, verhoogt het risico op een scheiding opnieuw met 5% per jaar. Wil je all odds in your favour hebben, dan doet je vriend maar beter een aanzoek wanneer je 31 bent, zodat jullie rond jullie 32ste richting het altaar kunnen stappen.

Nee’ zeggen tegen je vriend wanneer hij op één knie gaat omdat je nog maar 24 bent, raden wij natuurlijk ook niet aan. Het zijn tenslotte statistieken. En wie een beetje opgelet heeft tijdens de les, weet dat er altijd enkele uitzonderingen op de regel bestaan.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video