Het bewijs is er: hangry is een échte emotionele staat

Print
Het bewijs is er: hangry is een échte emotionele staat

Foto: GIPHY

Hier op de redactie zijn we doorheen de dag regelmatig aan het smikkelen van allerlei lekkers. Maar als er niets meer is en we op onze honger blijven zitten, durven we nogal eens knorrig te worden. - WIE HEEFT MIJN PEN GEPIKT? - Op het internet bestempelen we dat ook al eens als #hangry. Nu blijkt volgens onderzoek dat we dit ons totaal niet inbeelden: het is écht een emotionele staat!

Hangry [hang-gree] adj. – Een mix van woede en honger.

Woehoe, je bent geen dramaqueen als je lastig bent door de honger! Sophie Medlin is professor in voedings- en dieetkunde aan Kings College in Londen. Ze vertelt dat er een simpele wetenschappelijke uitleg is voor onze hongerige woedeaanvallen: wanneer je suikerspiegel zakt, stijgen onze cortisol-en adrenalinewaarden. Die twee worden ook wel eens de ‘vecht of vlucht’-hormonen genoemd. En dat zijn dus ook net dezelfde als wanneer we gewoon boos zijn.

En om meteen een fabeltje te ontkrachten: hangry zijn is niét typerend voor vrouwen. In feite is het zelfs waarschijnlijker voor mannen dan voor vrouwen, omdat mannen hogere testosteron-waarden hebben. Als hun suikerspiegel dan zakt, is dat de ultieme clash tussen hormonen.

Hoe je die hanger het beste vermijdt en niet meer flipt tegen je collega’s? Gewoon regelmatig snacken om je suikerspiegel in balans te houden. Het belang van een vieruurtje wordt nog maar eens bevestigd!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video