Onderzoek: als je dit woord te vaak gebruikt, is de kans groter dat je relatie op de klippen loopt

Print
Onderzoek: als je dit woord te vaak gebruikt, is de kans groter dat je relatie op de klippen loopt

Foto: Shutterstock

Tijdens een fikse ruzie hebben we vaak de neiging om gemene dingen naar elkander's hoofd te gooien. Pijnlijk? Of course! Maar deze zaken worden meestal in het heetst van de strijd gezegd en zijn dan ook weer snel vergeten. Volgens onderzoek schuilt er namelijk meer kwaad achter één bepaald woord dat in tegenstelling tot het voorgaande niet verpakt zit in een rijkelijk assortiment van beledigingen, maar we maar al te vaak onbewust gebruiken.

Krijg je plosteling een déjà vu bij het lezen van de uitspraken 'Sorry schat, nu even niet want ik heb het enorm druk' of 'Ik kan echt niet, heb het veel te druk'? Dan ben jij je relatie onbewust een beetje aan het saboteren. Het te vaak gebruiken van het woord 'druk' zou volgens onderzoek funest zijn voor je relatie.

Je kunt de belangrijkste reden waarschijnlijk al raden: wanneer je het altijd te druk hebt, voelt je partner zich onbelangrijk. En dat omdat je allerlei zaken boven zijn of haar gezelschap verkiest. Dit gegeven is trouwens ook van toepassing op andere soorten relaties. Zoals die met je vriendinnen, bijvoorbeeld.

Uiteraard is het broodnodig om je grenzen aan te geven in eenieder welke relatie. Maar er moet eveneens ook evenwicht zijn, dus leg die laptop wat vaker aan de kant, neem er een fles wijn bij en maak er een gezellige avond van. Te druk? Dat zijn zorgen voor morgen!

Meer over Seks en Relaties

Meest recente video's

Meer video