Sun is out and so are we: 16 tips om sneller te bruinen én je kleur te behouden

Print
Sun is out and so are we: 16 tips om sneller te bruinen én je kleur te behouden

Foto: We Heart It

Het zonnetje is erbij en dat maakt ons oh zo blij! Die melkwitte huidjes krijgen eindelijk weer wat kleur. Maar hoe doe je dat op een snelle én efficiënte manier? Iedereen wil toch dat kleurtje zo lang mogelijk behouden. Wij lijsten voor jou 16 tips op.
 1. Scrubbeeeeen! Door te scrubben verwijder je dode huidcellen. Daardoor zal je tintje egaler zijn én langer blijven.
   
 2. Smeer je minstens een halfuur voor je de zon ingaat in. De bestanddelen in crèmes hebben namelijk even tijd nodig om actief te worden.
   
 3. Je oren, neus, schouders en borsten zijn de gevoeligste delen van het lichaam. Smeer deze extra veel in.
   
 4. Gemiddeld smeren we maar 20 tot 50% van de benodigde hoeveelheid zonnecrème. Ongeveer een handvol voor heel het lichaam zou voldoende moeten zijn.


   
 5. Tussen 12u en 15u vermijd je de zon best, want dan is hij het schadelijkst en verbrand je snel.
   
 6. Als je in de buurt bent van een zwembad of zee, ga dan aan het water liggen! De reflectie van het water verdubbelt het effect van de zonnestralen.
   
 7. Ook wit heeft hetzelfde effect. Al eens op skivakantie geweest en met een tintje teruggekomen? Dat komt omdat sneeuw de zon reflecteert, en dat werkt met andere witte omgevingen net zo. Wit zandstrand? Check!
   
 8. Bètacaroteen is een stof die in wortels zit en je huid bruiner laat ogen. Om effect te zien moet je elke dag 2 wortels binnen hebben, al dan niet in een lekker fris sapje!


   
 9. Af en toe in de schaduw kan geen kwaad, want ook daar bruin je!
   
 10. Zonnecrème heeft ook een vervaldatum. Als je dus een fles van vorige zomer gebruikt, check dan zeker of die nog goed is. Meestal is zo'n product maar 12 maanden houdbaar.
   
 11. Ook al is je zonnecrème waterproof, toch is het aangeraden om je na elke plonsbeurt opnieuw in te smeren.
   
 12. Zelfs als je niet het zwembad ingaat, moet je je toch iedere 2 uren opnieuw insmeren. Ook door het zweten verdwijnt de werking van het product.


   
 13. Aftersun is ook zeker aan te raden. Varianten met aloë vera hebben een kalmerende werking op de huid en kunnen schade door de zon deels herstellen.
   
 14. Stay hydrated! Water drinken is één van de belangrijkste dingen die je kan doen voor je huid en lichaam. Anderhalve tot twee liter is toch wel aangeraden op een warme dag.
   
 15. Parfum en zon gaan niet zo goed samen. Op de huid kan het namelijk pigmentvlekjes veroorzaken. Best dus op je kleding of haar sprayen.
   
 16. Ook als je (binnen) achter glas zit kan je nog steeds verbranden! Ook dan zou je je moeten insmeren met zonnecrème.

Meest recente video's

Meer video