Zomerproof! Zo maak jij jouw terras summer(party)-ready!

De hemel kleurt blauw, de thermometers rood en je tuin stilaan groen. Put two and two together en je weet dat er dit weekend een terrasfeestje at your place gepland staat. Helemaal niet zien aankomen, dit? Geen nood, met deze tips krijg jij jouw terras nog summer(party)-ready!
Print

 

1. JUNGLE IT UP!

De buitenlucht is niet genoeg om je dat echt tropisch-eilandgevoel te geven. Je moet ook op je terras een hele jungle aan planten voorzien. Je kan gaan voor echte zonnebakkers die de winter hoogstwaarschijnlijk niet zullen overleven, maar van jouw terras wel een zuiders vakantieplekje maken. Heb je geen zin om elk jaar een nieuwe plantenpartij bijeen te gaan zoeken, dan ga je gewoon voor planten die de vriestemperaturen met een beetje ondersteuning wel aankunnen en er nog voldoende tropisch uitzien!

Tip: Gebruik geen klimop of bamboe! Deze plantensoorten overspoelen binnen de kortste keren heel je project. Andere klimplanten zorgen dan weer wél voor een nonchalante vakantiefeel, maar hou toch ook hier de snoeischaar binnen handbereik.

 

2. VLOERBEKLEDING

Is jouw terras bekleed met een saaie, lelijke tegel uit de jaren stillekes? Dat hoeft nog niet te betekenen dat jouw terras die eigenschappen moet erven. Er zijn enkele simpele – en minder simpele – trucjes om die lelijke vloer helemaal van de baan te vegen.

Voor de gemakkelijke oplossing reizen we even naar Marokko. Leg enkele Oosterse tapijten kriskras op de grond en je terras krijgt al meteen een Walhalla-gevoel.

Voor de DIY-koninginnen onder ons: ga zelf aan de slag en leg een selfmade mozaïekvloer. Het kost je misschien een dagje hard werken, maar jouw terras ziet er dan wel helemaal Instagram-worthy uit!

 

3. STOFJES

Gebruik zoveel mogelijk stofjes en je zit sowieso safe. Aan de muur, op de vloer, op de sofa en als schaduwleverancier. Hang macramé aan de muur of leg je hangmat vol met stoffen kussens. Textiel in de buitenlucht is elke keer een hit!

 

4. ZUIDERSE INVLOEDEN

We zijn al even naar Marrakesh afgezakt om onze tapijtjes te gaan halen, dus waarom dan niet ineens van de gelegenheid gebruikmaken om een hele outdoor uitrusting bijeen te shoppen, dé trend van het moment by the way. Rieten manden, kussens om op te zitten en zuiderse kleuren. 

 

5. LATE UURTJES

De zon schijnt nu eenmaal niet altijd op onze kant van de aardbol. Wanneer het wat later wordt - waar je bij jouw terrasfeestje zeker van mag zijn - is het toch de bedoeling dat we geen blindgeleide hond nodig hebben om onze weg naar binnen te banen. Met kerstlampjes, kaarsen in rieten kokers of een kampvuur in een vuurschaal kom je al een heel eind. 

(Bron beelden: Pinterest)

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video