Relatietest! Als jullie over deze 9 dingen kunnen praten, is jullie relatie onbreekbaar

Print
Relatietest! Als jullie over deze 9 dingen kunnen praten, is jullie relatie onbreekbaar

Foto: Unsplash | John Schnobrich

Vertrouwen en een lekker lijf zijn al een goede basis om je relatie te doen slagen. Nóg belangrijker zijn jullie communicatieskills. Zo belangrijk zelfs, dat je er je eruit kan afleiden of je relatie voor 'to make it' or 'to break it' gedoemd is. Als jullie goed over deze negen punten kunnen babbelen, dan is jullie relatie ij-zer-sterk!

1. Wat je denkt over de familie en vrienden van je partner

Je gruwelt van je schoonmoeder of je ergert je mateloos aan de vriendengroep van je vriend(in)? Dat kan voor pijnlijke situaties zorgen, want familie betekent veel voor jullie en kritiek hierover incasseren is heel moeilijk. Als jullie familie en vrienden bespreekbaar kunnen maken, schieten jullie de hoofdvogel al meteen af. 

2. Dagdagelijkse irritaties

Communiceren over irritaties is moeilijk en vermoeiend. Zeker als het gaat om dagdagelijkse gewoontes, want die pas je nu eenmaal niet al te snel/graag aan. Zeg haar dat haar beautyproducten in jouw weg staan en meld hem dat zijn ochtendhumeur je mateloos irriteert. 
 

3. Het verleden en hoe je daardoor gevormd bent

 Of je er nu een valies of een clutch mee kan vullen, iedereen draagt zijn baggage heart breaks, onbeantwoorde gevoelens en LDVD (liefdesverdriet) met zich mee. En jammer genoeg kunnen er ook nóg ergere dingen gebeurd zijn in het verleden. Deze pijn vormt ons en is heel bepalend voor onze relaties nadien, dus - je hoort ons al komen -: praat erover!
 

4. (Ambitieuze) carrièreplannen

Jullie relatie is goals, maar je mag ook je eigen, individuele doelen niet uit het oog verliezen. Wees duidelijk naar elkaar wat je nog wil bereiken. Wil jij dolgraag dat project in Sri Lanka volgen? Doe dat dan, maar wees een open boek hierover naar je partner toe. Het is ook goed om er voor elkaar te zijn als het even tegen zit en je die trip naar Sri Lanka aan je collega hebt moeten afstaan. 

5. Wat je wilt tussen de lakens

Jullie seksleven is superdupermegabepalend voor de kwaliteit van jullie relatie. Het is de bedoeling dat jullie er beiden van genieten - no kidding - en daarom is het handig om aan te geven wat jou wel/niet van de grond tilt. Als je partner iets goed doet in bed, laat dat dan ook zeker weten. Egoboost!
 

6. Wanneer je een slechte dag hebt

"Wat scheelt er nu, schat?" "Niks." Aaaarghhh! We hate it! Met een onderlip die de vloer kan schoonvegen en een lichaamstaal die geen probleem heeft met communicatie tóch nog durven zeggen dat er niks aan de hand is. Doe het niet.
 

7. Waar je bang voor bent

Jouw partner weet - hopelijk - wat je graag hebt, maar het is ook belangrijk dat hij/zij weet waar je echt bang voor bent. Zet je macho alter ego even opzij en klap uit de biecht, want je wil met jouw hoogtevrees toch écht niet samen gaan muurklimmen... 
 

8. Ruzies weer uitpraten

Een klassieker. Af en toe ruzie hebben is nu eenmaal part of the deal als je een relatie hebt. Als jullie het achteraf weer kunnen bijpraten, zijn jullie nog een stapje dichter bij de ultieme onbreekbare relatie. 


9. Hoe je jullie relatie in de toekomst ziet

Last, but not least: future plans! Wil jij eigenlijk helemaal niet trouwen, maar is zij al millenial pink uitnodigingen met de geur van magnolia's aan het rondsturen? Dan had je beter duidelijk gecommuniceerd over jouw idee over de toekomst van jullie relatie. Als jullie wel kunnen bespreken wat jullie willen is dit goud waard. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video