Dun haar? Dan maak jij deze veelgemaakte fouten waarschijnlijk ook

Print
Dun haar? Dan maak jij deze veelgemaakte fouten waarschijnlijk ook

Foto: Pinterest

Sommigen worden geboren met een weelderige bos haar, anderen met dan weer iets minder. Als je dun haar hebt is het soms niet eenvoudig om er volume in te krijgen. Ook al doe je heel erg hard je best, het kan zijn dat alles wat je doet fout is en contraproductief werkt. Met onze tips maak je die fouten niet meer.

The struggle is very real voor mensen met iets dunnere lokken. Maar zoals altijd, we got your back. We zochten uit welke fouten je niet mag maken en wat je beter moet doen om mooi en volumineus haar te krijgen.
 

PRODUCTEN

Alles begint bij je haarverzorging. In principe heb je helemaal geen conditioner nodig, want dat voegt alleen maar gewicht toe aan het haar waardoor het nog zwaarder zal worden. In het ergste geval kun je wel wat conditioner aan de puntjes aanbrengen. Als je daarnaast ook nog producten gebruikt die volume toevoegen, moet je oppassen met de hoeveelheid. Best doe je maar de helft van wat aangeraden is. Je kan altijd nog toevoegen indien nodig.


DROOGTECHNIEKEN

Je haar gewoon losjes drogen met de haardroger? Fout! Je moet de wortels van je haar in een ronde beweging van je hoofd weg borstelen om extra lift te krijgen. Een dikke ronde borstel is dus aangeraden. Er kruipt iets meer tijd in het drogen van je haar op deze manier, maar het doet wonderen.


ZET DE SCHAAR ERIN

Het is misschien voor de hand liggend, maar velen denken er niet aan: knip je haar korter! Dun haar zou op schouderlengte of korter moeten worden gehouden. Zo kan het vorm en elasticiteit behouden, want als het langer is gaat het weer te zwaar worden.

Meer over crosspromo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video