Zon op komst! De 8 leukste terrasjes in Hasselt

Print
Zon op komst! De 8 leukste terrasjes in Hasselt

Foto: Instagram @kattanita

De weerman voorspelt dit weekend éindelijk een streepje zon. Het perfecte excuus om je eens goed te laten gaan aan de cocktailbar, of dat zijn wij toch van plan. Maar ook de ideale gelegenheid om Hasselt eens te ontdekken. Wij verzamelden de acht leukste terrasjes. Zonnebril in de aanslag en go!

OSTERIA MORETTI

In hartje Hasselt ligt ook een klein stukje Italië. Bij Osteria Moretti kun je overdag terecht voor een glaasje wijn en lekkere huisbereide specialiteiten op het klein maar gezellig terras. ’s Avonds is het een restaurant en kun je genieten van een aangepast menu.

 

 

L’APERI VINO

Dat er heel wat Italiaanse vibes in Hasselt zitten, had je waarschijnlijk wel al door. Het luxueus aangelegd terras van L’Aperi Vino is dan ook perfect als je liever niet in het directe zonlicht zit, maar toch wil genieten van de buitenlucht.

 

Een bericht gedeeld door L'aperi Vino (@laperivino) op


 

SKYLOUNGE

Een gin-tonic met de skyline van Hasselt op de achtergrond? Check! Bij Skylounge heb je op het dak van het Radisson Blu Hotel een prachtig zicht over de stad. Met het zonnetje erbij kun je alleen maar genieten.


 

GRAND CAFE CENTURY

De Century is een waar begrip onder de Hasselaars. Heb je honger, of alleen dorst, je kan er voor alles terecht. Je kan ook kiezen om onder een overdekt terras te gaan zitten of gewoon voluit in de zon. Voor ieder wat wils!

 

Een bericht gedeeld door Danny (@coolwithoutairco) op


 

TASTY BOWL

Als je fan bent van de Thaise keuken, ga je bij het Tasty Bowl zeker naar je zin hebben. Een lekkere kom noedels onder de Hasseltse kathedraal? Gezelliger kan het bijna niet.


 

GIULIANO

Net buiten de stad kun je naar de bioscoop. Natuurlijk niet wat je op een zonnige dag van plan bent, maar net daaronder ligt het Italiaanse restaurant Giuliano. Met waarschijnlijk het grootste terras van heel de stad. Een echte aanrader dus, zeker als ook de DJ aanwezig is.


 

WESTPUNT

Waarschijnlijk de favoriet van onze redactie. Het gezellige Westpunt ligt direct aan het water van het Albertkanaal en is het punt waar alle boten de jachthaven invaren. Je zou je zo in Monaco wanen! Ober?! *knipt met vingers*


 

DE WALPUTSTEEG

De Walputsteeg is letterlijk een ‘steeg’ tussen twee gebouwen, maar dan wel een heel gezellige. Je kunt er genieten van een cocktail met een lekker hapje. Vooral ’s avonds een aanrader als het wat afkoelt en je gezellig onder de warmtegloeiers kunt blijven zitten.

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video