Summer hack! Op deze dag scoor jij de goedkoopste vliegtuigtickets

Print
Summer hack! Op deze dag scoor jij de goedkoopste vliegtuigtickets

Foto: Pinterest

Je vakantie lijkt misschien nog ver weg, maar niets is minder waar. Voor je het weet sta jij met jouw tenen in het zand, cocktail in de hand. Reisjes plannen is na het reizen zelf ongeveer het liefste wat we doen, maar de cijfers op jouw bankrekening - die al in het rood staat door de laatste shopsessie - zien zakken, is minder prettig. Daarom! Van ons voor jou, alle kneepjes van het vak voor het goedkoopste vliegtuigticket:

1. Koop je ticket op zondag

Uit een onderzoek van Expedia bleek dat tickets het goedkoopste zijn als je ze op zondag koopt. Dat komt doordat zakenmens hun tickets door de week bestellen en de prijs dan zakt in het weekend. En dan heb je ook nog eens genoeg tijd om naar het goedkoopste ticket te zoeken!

 

2. Boek je (heen)vlucht op dinsdag

Een gouden tip. Vluchten op maandag en in het weekend zijn altijd het populairst, dus het is voordeliger om vluchten te boeken die op een dinsdag gepland staan. Goed excuusje om een paar daagjes vroeger te vertrekken. Eyes on the price!

 

3. En 's middags!

Same thing: iedereen wil natuurlijk een ochtendvlucht omdat je dan nog lekker de hele dag kan meepikken, maar soms schelen de prijzen zoveel dat het dat eigenlijk niet waard is. 

 

4. Boek op tijd

'Last minutes' klinken mooi, maar zijn vaak nog altijd teleurstellend duur. Tijdig boeken blijft de boodschap. Meestal raden reisexperts aan om ten laatste 21 dagen op voorhand te boeken.

 

5. Boek apart

Samen boeken is natuurlijk gemakkelijker, maar die vliegtuigtickets worden verkocht aan dezelfde prijs. Als je ze apart boekt, is de kans groot dat je één ticket aan een lagere prijs kan boeken. Dit doe je nochtans best niet als er nog maar enkele plaatsjes vrij zijn. Je wil natuurlijk niet riskeren dat je gezelschap op reis kan zonder jou!

 

6. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Hoe lastig die nieuwsbrieven soms ook kunnen zijn, soms zit er nu eenmaal een onmisbare deal in verscholen. Eens je je kansje hebt kunnen wagen, kan je je ook gewoon weer uitschrijven, toch? 

 

7. Volg de vliegtuigmaatschappij

Social media zijn een belangrijk kanaal om van voordelige prijzen op de hoogte te blijven!

 

8. Boek je vlucht incognito

Hunk? Deze vlucht was gisteren nog veel goedkoper? Ja, dat kan. De cookies op je computer zorgen ervoor dat de tickets de volgende dag duurder zijn omdat je eerder al naar de prijzen van die vlucht zat te kijken. Boek je vlucht dus op een andere computer of zorg ervoor dat je cookies leeg zijn! 

 

9. Voor de durvers! Mis een overstap

Dit klinkt bijna illegaal, maar geef ons een kansje om dit uit te leggen! Stel: je wil een reisje boeken van Brussel naar Miami, maar je vindt een goedkopere vlucht van Brussel naar New Orleans met een overstap in Miami. Je mist expres die overstap - woops! - en hebt alsnog de eindbestemming bereikt. Pas op: dit werkt alleen als je met handbagage reist én als je (nog) geen retourvlucht hebt geboekt. Anders wordt deze ook meteen geannuleerd. 

Meer over instant-articles

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video