Wow: zijn ‘bruiningspillen’ dé manier om een mooi zomers tintje krijgen?

Print
Wow: zijn ‘bruiningspillen’ dé manier om een mooi zomers tintje krijgen?

Foto: Instagram | carajourdan

Zou het niet fijn zijn om de zomer in te zetten met een ander kleurtje dan dat van een melkfles? We zouden maar al te graag allerlei soorten smeersels - die na een dag eindigen in oranje vlekken – vermijden en ook schadelijke zonnebankbezoekjes zijn niet langer een oplossing. Daarom vonden we het de moeite waard om uit te zoeken wat zogenaamde ‘bruiningspillen’ zijn. En het resultaat mag er wezen!

Zalig dat we binnenkort weer in rokjes met blote benen kunnen paraderen. Minder zalig zijn die witte stelten die een hele winter in een donker hol verscholen zaten. Er zijn verschillende manieren om jezelf een bruiner tintje te geven, maar bruiningspillen zijn toch het meest opmerkelijke alternatief voor een weekje zonnekloppen. Er zijn verschillende bruiningspillen op de markt waardoor je het hele jaar door een zomerse tan hebt, maar werken die pillen ook?

 

WHAT'S UP WITH THESE TANNINGPILLS?

Wanneer je van plan bent dag in dag uit een pilletje te slikken, is het natuurlijk van belang dat je weet wàt je precies naar binnen speelt. In bruiningspillen zit de natuurlijke stof bètacaroteen, een kleurstof die eten hun gele/oranje kleur geeft. Op je huid heeft deze stof dezelfde werking, al zie je pas resultaat na een paar weken. Het tanning proces laat dus even op zich wachten en in de tussentijd: fingers crossed dat je er niet uit zal zien als een wortel.

 

IF THE DOC SAYS SO

Voorlopig zijn de pillen nog niet getest in klinische studies, maar zolang je je houdt aan de voorgeschreven dosering kunnen de pillen geen kwaad. Sterker zelfs: deze nieuwe samenstelling belooft de menselijke huid een kleur te geven zonder blootstelling aan de zon en dat maakt artsen enthousiast. Ze hopen op een dag huidkanker te bestrijden door mensen weg te houden van schadelijke UV-straling en deze pillen vormen daarvoor een handige oplossing.

 

WARNING, WARNING!

Het enige gevaar bij deze pillen is dat je een vals gevoel van veiligheid kan krijgen. Wanneer je een gebruinde tint hebt, zal je je huid in de zomer misschien minder beschermen tegen de zon. Je blijft nochtans even kwetsbaar voor UV-straling. Kies er dus voor om standaard een hoge SPF-zonnebrandcrème bij de hand te hebben. 

 

GIMME THAT!

Overtuigd? We begrijpen als je de pillen een kans wil geven en daarom hebben wij – nog net in time voor een sprintje naar de zomer - enkele bruiningspillen uitgezocht die het proberen waard zijn!

Terracotta Cocktail Self-Tanner - € 20

 

 

 

Lucovitaal bruin capsules - € 9,95

 

Oenobiol Paris Sun Autobronze Teint € 24,99 

 

Tanning Supplements Ez Tan - € 44,95

Utan Tan Gummies - € 20,50

Toch liever een goede tanning mousse? Dan vind je in dit artikel de top drie mousses allertijden die jouw bleke velletje meteen een zuiderse tint geven!

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video