Is jouw liefdesleven een Oscar-waardige comedy show? Dan ben jij volgens dit onderzoek bloedmooi

Print
Is jouw liefdesleven een Oscar-waardige comedy show? Dan ben jij volgens dit onderzoek bloedmooi

Foto: Pinterest

Wil het maar niet lukken, dat liefdesleven van jou? Join the club. De club van mensen die weten dat ze echt wel dat sprookjesverhaal verdienen, maar er toch niet in slagen een geschikte wederhelft aan de haak te slaan. De club die naar andere relaties kijkt en zich afvraagt: "How the hell can it be so simple?" De club die van 13 rechtstreeks op 15 februari overstapt en dat nadien inhaalt door een 30e dag in te lassen. De club die aan chronisch LDVD-syndroom (liefdesverdriet) lijdt. No hard feelings, hoor. NO. HARD. FEELINGS. Er is een reden voor jouw lidmaatschap in deze club en het is nog een compliment ook!

Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te beseffen dat de meeste Hollywoodkoppels de bal volledig misslaan. Maar als je dan toch een wetenschapper bent, kan je het evengoed toch eens onderzoeken. Een team aan de universiteit van Harvard stelde vast dat succesvolle celebs à la Johnny Depp, Angelina Jolie en co. meer mislukte relaties (en huwelijken) op hun palmares hebben staan dan gemiddeld.

Wat ze nog onderzochten is of er bij de modale mens ook patronen te herkennen zijn. Ze lieten de proefpersonen dus een highschool yearbook doorbladeren om hen vervolgens mensen te laten rangschikken op aantrekkelijkheid. Conclusie? De knapste mensen hadden de kortste huwelijken. Pijnlijk. 

Christine Ma-Kellams, de sociaal psychologe die de studie leidde, legt uit dat mooie mensen vaker het hof worden gemaakt, maar dat ze zich tegelijkertijd ook sneller aangetrokken voelen tot anderen en meer geneigd zijn om eens een scheve schaats te rijden. Voor de honderdduizendste keer: We were on a break! 

 

Meest recente video's

Meer video