Verrassend: dit is het geheim voor betere seks

Print
Verrassend: dit is het geheim voor betere seks

Foto: Shutterstock

Iedereen kent wel een paar tips & tricks om het leven onder de lakens een beetje spicy te maken, maar er zijn ook een aantal wetenschappelijke verklaringen die je seksrelatie een enorme boost kunnen geven. Weet je bijvoorbeeld wat hét geheim is om meer en betere seks te hebben met je partner?

Neen, het is niet kinky en het lijkt in de eerste plaats zelfs helemaal niet opwindend. Het grote geheim voor betere seks? Slapen. Voldoende en regelmatig slapen. Vind je dit een behoorlijke anticlimax? Laat het ons even uitleggen!

Seks en slaap gaan – vaak zonder dat we het beseffen – hand in hand met elkaar. Laurie Mintz, seksonderzoeker aan de Universiteit van Florida, legt in Daily Mail uit welke invloed de twee op elkaar hebben.

De meest voorkomende klacht bij vrouwen is dat ze te moe zijn voor seks. Uit een studie bleek zelfs dat hoe langer vrouwen slapen, hoe meer ze open staan voor seks de volgende dag. Zelfs één luttel uurtje extra slaap vergroot de kans op een vrijpartij de dag nadien. Zéér interessant weetje dat uit diezelfde kwam: slaap leidt tot meer intense orgasmes. Winning!

Ook mannen hebben minder zin in seks als ze weinig slapen, maar het effect is opvallender bij vrouwen. De relatie geldt omgekeerd trouwens ook: seks heeft eveneens een invloed op slaap. Hoe komt dat nu? Na het hebben van een orgasme komt het hormoon oxytocine vrij, wat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Seks zorgt er ook voor dat vrouwen dieper slapen, doordat het oestrogeengehalte stijgt. Bij mannen komt dan weer het hormoon prolactine vrij na het krijgen van orgasme, waardoor ze slaperig worden. Explains it all! 

Je weet wat je te doen staat... Vanavond dan toch maar vroeg gaan slapen? ;) 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video