Met deze tips ziet je natuurlijke wenkbrauwvorm er zoveel beter uit

Print
Met deze tips ziet je natuurlijke wenkbrauwvorm er zoveel beter uit

Foto: Pinterest

Onze wenkbrauwen zijn niet de makkelijkste beestjes. Moeten we dat ene haartje nu nog uittrekken of toch maar beter laten staan? En wat is nu het beste: een wenkbrauwpotlood, - gel of – poeder? We hebben het gevoel dat we alles al geprobeerd hebben en na talloze pogingen in de badkamer zijn we er nog altijd niet in geslaagd om onze natuurlijke wenkbrauwvorm te laten stralen. En daarom verzamelden wij deze vijf tips die – geloof ons – je leven een stuk makkelijker zullen maken!

Het is tijd om je face-defining curves – a.k.a. je wenkbrauwen – een boost te geven. Ze bepalen tenslotte voor een groot deel de vorm van je gezicht. Om je wenkbrauwen er opvallend beter uit te laten zien, is het allereerst belangrijk om na te gaan welke wenkbrauwvorm je hebt. Daarom zetten we alle brow shapes even op een rijtje met daarbij aangepaste tips. Klaar voor een staaltje game-changing advies?

HIGH ARCH

VOLG DE OMTREK

Heb je deze ‘high arch’ wenkbrauwen, dan ben je gezegend met een mooie lift. Pluk dus niet te veel weg, enkel de verdwaalde haartjes. Gebruik voor het bijwerking een tint die overeenkomt met jouw wenkbrauwkleur (een regel die uiteraard van toepassing is op alle browvormen). Borstel vervolgens de kleur voornamelijk door het midden van je wenkbrauwen.

HIGHLIGHT STRATEGISCH

Bij deze vorm kan je onder je wenkbrauwen een highlighter aanbrengen (in de plaats van concealer). Dat doe je best van je traankanaal tot het eindpuntje van je wenkbrauw. Door hier een lichte glinstering te creëren, lijkt de boog van je wenkbrauw dunner.

STRAIGHT BROWS

GET A LIFT

Geef je subtiele wenkbrauwbogen een boost. Schets met een schuin wenkbrauwborsteltje en wat poeder een lichte boog in je wenkbrauw.

ACCENTUEER 

Geef wat liefde aan de uiteinden van je wenkbrauwen en verleng ze lichtjes om meer vorm te creëren. Om de plek te vinden waar je wenkbrauw idealiter moet eindigen, kan je een borstelsteeltje tegen de rand van je neusgat houden in een hoek van ongeveer 45 graden. Het uiteindeinde van het borsteltje moet voorbij je buitenste ooghoek uitstrekken. Dat punt markeer je vervolgens met een stipje poeder et voilà: tot hier werk je je wenkbrauwen bij.

S-SHAPED BEAUTIES

SYMMETRIE

Deze vorm van wenkbrauwen moeten uitermate symmetrisch gehouden worden en dat kan je het beste met een dun wenkbrauwpotlood. Vervaag vervolgens de strakke lijnen met een spoolie (een handige wenkbrauwtool met een dun borsteltje). 

VOMULE, BABY

Om wat meer volume in je haartjes te krijgen, kan je met een borsteltje en wat doorzichtige gel je haartjes omhoog kammen. Zorg er wel voor dat de staart van je wenkbrauwen glad blijft (en dus niet omhoog gekamd).

SOFT ARCH BROWS

POEDER EN NOG EENS POEDER

Bij wenkbrauwen met een zachte boog kan je voor het mooiste resultaat de vorm lichtjes opvullen van het begin tot eind met een poeder.

BROW GEL

Als jouw bogen wat schaars zijn, breng dan een getinte gel aan om meer volume te creëren. Je kan de volheid van je wenkbrauwen hiermee een beetje ‘vervalsen’. Knijp vervolgens de staart van je wenkbrauw samen met je duim en wijsvinger voor een mooie afwerking.

ROUND ONES

GO EASY ON PLUCKING

Laat voor een vollere blik een paar verderlichte zwerfhaartjes intact langs de onderkant van je wenkbrauwen. Een messy look mag bij ronde wenkbrauwen wel. Je kan je wenkbrauw een klein beetje bijkleuren of bijtekenen, maar overdrijf hier zeker niet mee.

DEFINITIE 

Je wenkbrauwen helemaal opvullen met potlood is voor deze vorm een beetje te hard. Kies daarom voor een wenkbrauwpoeder en kleur enkel je uiteinden bij met een potlood.

That was it! Hopelijk ben je wat wijzer geworden uit deze tips en kan je aan de slag met je weelderige wenkbrauwen, succes!

Bron: womenshealthmag

Foto's: Pinterest

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video