Ai ai! Aan deze 5 signalen kan je zien dat jullie relatie vroeg of laat zal eindigen

Print
Ai ai! Aan deze 5 signalen kan je zien dat jullie relatie vroeg of laat zal eindigen

Foto: Pinterest

Je kent wel die relaties die stuklopen en waarvan je achteraf dacht: "Hoe heb ik dat in godsnaam volgehouden met die saaie pee?" Of je bent driemaal bedrogen. Dan had je het sowieso niet zo ver mogen laten komen. Om die fout nooit meer te maken, zijn er gelukkig enkele signalen die jou al waarschuwen en vanaf vandaag zal er bij jou voor eens en voor altijd een alarmfunctie ingebouwd zijn. Abort mission. I repeat. Abort mission.

Volgens een onderzoek in Groot-Brittanië houden we onze relatie nowadays nog ongeveer 2,9 jaar vol tot de roze bubbel dan toch volledig uit elkaar spat. Dat is jammer van de tijd, want in al die verloren maanden had jij al lang de man/vrouw van je leven tegen het lijf kunnen lopen! 

Werkpuntje: sneller arrivederci zeggen. We stellen het uit vanwege gewoonte, 'houden van' en angst (om alleen te zijn), maar eigenlijk kunnen we het al van mijlenver zien aankomen. Dit zijn de aandachtspunten: 

1. Schelden

Ruziemaken is normaal en zelfs goed. Laat dat duidelijk zijn. Wat niet goed is, is je partner kwetsen - bewust of onbewust, fysiek of mentaal -. Als jullie mekaar bij elk meningsverschil voor vanalles en nog wat uitmaken, is het misschien tijd om te beseffen dat jullie geen healthy relationship goals zijn. Wel leuk om naar te kijken, nochtans! 

 

2. Onenigheid over het huishouden

Hoe onnozel het ook klinkt, jullie team work in het huishouden heeft meer impact dan je denkt. Ook hier wilt dat niet zeggen dat jullie het nooit oneens mogen zijn over wie nu welk stuk van het badkamerschap krijgt. Maar als het huishouden een steeds terugkerend probleem wordt, betekent dat misschien toch dat jullie nooit echt zouden kunnen samenleven (zonder mekaars haren uit te trekken).

3. Geen tijd vrij willen maken

Again: jullie mogen allebei gerust eens de vrienden voorrang geven. Met de nadruk op 'eens'. Als jouw partner zijn/haar prioriteiten blijvend bij alles behalve jou legt, kan dat een teken zijn dat hij/zij niet klaar is voor een serieuze relatie. Met jou. Awch

4. Een te belangrijke ex

Contact houden met een ex hoeft niet nood-za-ke-lijk een probleem te zijn. *slik* *rilling* *kotsneiging* Het is wél een probleem wanneer je merkt dat die ex belangrijker is voor jouw lief dan jij zelf. Skippen die handel! 

 

5. Negeren

Jullie hoeven niet heel de dag diep in elkaars ogen te kijken, handje vast te houden en je wederhelft te voederen boven het kaarslicht. Een beetje me-time is écht wel oké, het is zelfs ultra-broodnodig! Waar je wel voor moet opletten is dat je mekaar niet te veel gaat negeren als je bijvoorbeeld op je telefoon zit. Babbelen, babbelen en nog eens babbelen is de boodschap! Laat je partner niet te vaak links liggen... 

Meer over crosspromo

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video