Brrrr: Deze nieuwe techniek om af te vallen lijkt uit een horrorfilm te komen

Print
Brrrr: Deze nieuwe techniek om af te vallen lijkt uit een horrorfilm te komen

Foto: Shutterstock

Heel wat mensen sukkelen met het bereiken van hun streefgewicht en dat is geen pretje. Op den duur weet je niet meer welk dieet eerst geprobeerd en lijken die uren zwoegen in de fitness voor niets. We kunnen ons inbeelden dat het verlangen naar eenvoudige oplossing die je in 1-2-3 van je hongergevoel verlost dan waarschijnlijk als muziek in de oren klinkt. Wat als we je nu eens zouden vertellen dat die oplossing bestaat, maar dat het ons een akelig staaltje horror lijkt?

Veel onderzoek is er naar deze nieuwe techniek nog niet geweest, maar we vinden het nu al een beetje verontrustend. Het was dokter David Prologo, interventieradioloog aan de Emory University School of Medicine, die dit 'baanbrekende onderzoek' leidde.

De dokter had een experiment uitgevoerd bij tien mensen met zichtbaar overgewicht (een BMI tussen 30 en 37) die niet in aanmerking kwamen voor ingrepen als een bypass. Hij verdoofde hen en stak een bevroren naald in hun rug. WABLIEF? Ja je leest het goed, hij bevroor een naald met gas en stak die naald vervolgens in een zenuw die verantwoordelijk is voor het hongergevoel. Door die zenuw te bevriezen, zou het hongergevoel moeten verminderen of verdwijnen.

De resultaten waren uiteindelijk positief, want alle proefpersonen gaven aan (veel) minder honger te hebben. Toch zijn we niet zo’n fan van deze innoverende techniek. De ingreep is ten eerste zeer pijnlijk en ten tweede niet permanent. Dat betekent dat de bevroren zenuw na enkele maanden zijn functie volledig herneemt en je hongergevoel weer optreedt. Daarnaast vinden we de techniek bijna rechtstreeks uit een horrorfilm komen en daarbij lijkt het ons erg onnatuurlijk.

We geven toe dat we die ene donut soms oh-zo-graag willen opeten en dat we de vrijdagavond écht geen zin hebben om te sporten, maar denk bij de volgende verleiding of afleiding maar eens aan deze griezelige bevroren-naald-affaires. Wedden dat je dan wel uit je zetel zal springen? En als je wat extra motivatie nodig hebt, dan vind je hier enkele poepsimpele tips om fitter te worden! 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video