Bloemkoolpopcorn: het gezonde popcornalternatief dat je even moet proberen

Print
Bloemkoolpopcorn: het gezonde popcornalternatief dat je even moet proberen

Foto: puurgezond.be

We willen onze zoete cravings maar al te graag in toom houden, maar in de zetel kruipen met een wortel of een beschuit als snack voelt niet helemaal juist. Een volledige zak chips, nootjes of popcorn opsmikkelen is ook niet het beste plan. Daarom gingen we op zoek naar een gezond – maar minstens even gezellig alternatief – dat wel door de beugel kan als 'movie night material': bloemkoolpopcorn!

Vooraleer je kwistig in het rond strooit met judgy blikken over dit gezonde popcornalternatiefje, raden we aan om het recept toch even uit te proberen. Het is knapperig, ziet er best leuk uit in een kommetje en bovenal: je kan de volgende dag gewoon zonder schuldgevoel uit je bed stappen!  

WAT HEB JE NODIG?

  • 1  bloemkool grote stengels en bladeren verwijderd
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 1 el garam masala (een Indisch geroosterd mengsel van specerijen, verkrijgbaar in supermarkten)
  • 30 ml olijfolie (voor bakken niet de extra vierge)

Tip: heb je liever een kazig smaakje? Vervang de kruiden dan door kaaspoeder.

HOE MAAK JE HET?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de stronk van de bloemkool af en snijd de kop in kleine roosjes.
  • Maak deze vervolgens nog kleiner met je handen.
  • Leg de roosjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel deze met olijfolie.
  • Kies de kruiden waarmee je je bloemkool op smaak wil brengen en verdeel die rijkelijk over de bakplaat.
  • Zet dan de bakplaat 25 minuutjes in de oven en klaar!

Foto: nmsbl 

Heerlijk? Dat dachten we al!  

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video