WOW! Dit doet tien minuten hoelahoepen met je lichaam

Print
WOW! Dit doet tien minuten hoelahoepen met je lichaam

Foto: missbish.com

Burpees, jumping jacks, sit-ups, push-ups... *zucht* De gezonde levensstijl (aka fitness) is oersaai. Bloed, zweet en tranen steek je erin en wat krijg je terug? De zoveelste teleurstelling wanneer je in de spiegel kijkt. Want dat stuk taart van gisterenavond plakt nog altijd op je onderbuik... Deze fitness revival is perfect voor iedereen die dat buikje graag wat strakker wil zien, maar een duwtje in de rug kan gebruiken wanneer het op 'uithouding' aankomt!

Hoelahoepen? Dat wat alle meisjes deden omstreeks 2000 op de speelplaats van de lagere school? Ja, datte. Dat is misschien wel dé manier voor jou om af te vallen. De fitnesswereld zweert bij deze heropleving, omdat het wonderen zou doen voor je core. Ook wel je buik, heupen en taille genoemd. En is dat uiteindelijk niet het stukje van ons lichaam dat we allemaal graag wat strakker zouden zien? 

 

Het vraagt zelfs geen krachttraining van een uur. Tien tot twintig minuutjes per dag is meer dan genoeg om jouw buikje te tonen. We zetten de feiten graag even bij elkaar: 

  • Je wordt soepeler in je heupen en rug. 
  • Je traint je core enorm. De hoelahoep zorgt ervoor dat elke spier in je buik aan de slag gaat. Hadden we dat al gezegd dan? Ook zal je meer doorzettingsvermogen hebben omdat je de hoelahoep natuurlijk niet zomaar wil laten vallen. 
  • Je valt af bij je taille. 
  • Je verbrandt ongeveer 100 calorieën per 10 minuten en 400 calorieën voor een uur. Dit hangt natuurlijk af van je gewicht, maar dat je calorieën aan de lopende band verbrandt, dat is een feit. 

 

Klaar om meteen jouw glitter-hoelahoep uit de jaren stillekes van de zolder te gaan halen? Wacht daar nog maar even mee... Als je deze voordelen wil hebben, zal je het wel met een fitness hoelahoep moeten doen. Die wegen net iets meer dan een gewone en hebben een aangepaste binnenzijde om je spieren nog beter te ontwikkelen. 

Ook schuim je best eerst enkele websites af om je geheugen even op te frissen, want je moet je hoelahoep wel op de correcte manier gebruiken om resultaat te zien. En eventjes tussen ons: die heupjes zijn hoogstwaarschijnlijk ook niet meer wat ze geweest zijn. 

Good to go?  Wat houd je dan nog tegen? Chop, chop chop!  

Meest recente video's

Meer video