Op dieet? Volg dan deze supermarktroute om verleiding te vermijden!

Print
Op dieet? Volg dan deze supermarktroute om verleiding te vermijden!

Foto: pinterest.com

Waaraan denk jij als we vragen wat het moeilijkst ter wereld is? Diëten? Yep, join the club. Want zeg nu zelf: hoe moeilijk is het om van al die zoetigheden te blijven tijdens een bezoekje aan de supermarkt? Wat jij nodig hebt is motivatie. Daarom geven wij jou dé ultieme dieettip: een route doorheen de supermarkt waardoor je zoveel mogelijk verleidingen misloopt.

Als je denkt dat de opstelling in supermarkten toevallig is, dan ben je helemaal verkeerd. Psychologen weten dat er een hele strategie achter zit waardoor kopers psychologisch beïnvloedt worden en zo meer gaan kopen.

Fact: 95 procent van de aankopen die we doen, zijn emotioneel. Dat wil dus zeggen dat we enkel voor een magere vijf procent ons verstand gebruiken.

Oops...

Deze supermarktroute leidt jou naar het ultieme lichaam:

1. Goed begonnen is half gewonnen

In de meeste supermarkten is het eerste wat je ziet de 'groenten en fruit'-afdeling. Perfect om mee te beginnen dus, want wat is gezonder dan deze voedingswaren? Ga hier helemaal los en koop verschillende soorten fruit en groenten in allerlei kleuren. 

Let wel op: je hebt nu wel je karretje volgeladen met dieet-proof eten, but remember: het is niet de bedoeling dat je op het einde van je route jezelf beloont met iets 'lekkers' zoals chips of chocolade. Dat is de fout die de meesten maken. Such a shame!

 

2. Focus op je boodschappenlijstje

All eyes on your groceries list, want rondkijken staat gelijk aan 'trouble'. Stel dus op voorhand een boodschappenlijstje op en laat je ogen niet afdwalen naar je 'temptation' van de supermarkt. Niets nodig van koekjes of snoep? Gewoon doorlopen!

Tip: heb je weinig nodig? Neem geen tas of kar mee, dan heb je niet het gevoel dat je deze moet vullen. 
 

 

3. Only the real ones

Hiermee bedoelen we: vermijd bewerkt voedsel en focus je op 'puur', 'echt' eten. Het trucje hiervoor? De supermarkt bestaat uit verschillende ringen. In de buitenring staan de minder bewerkte voedingswaren - zoals brood, groenten, zuivel én vleeswaren. In de binnenring vind je echter veel bewerkte - of beter gezegt 'fake' -  producten waar veel suiker aan werd toegevoegd.

Tip: ga enkel naar de binnenring als je er écht moet zijn. Want iedereen weet het: "Once you go into the binnenring, you never go back."

And even though the food is fake:

 

 

4. Proevertjes

We zijn het er allen over eens dat dit dé grootste hindernis van de route is. In bijna elke supermarkt kom je het tegen: we hebben het over de proefstandjes. Mensen duwen letterlijk de lekkernijen onder je neus en steken het bij wijze van spreken zelf in je mond.

Tip: eet een gezonde snack voor je naar de supermarkt vertrekt - van honger heb je geen last!

 

5. Eindstop: de kassa

Er is één halte die je helaas niet zonder stoppen kan passeren en dat is de kassa. Dat is jammer omwille van twee redenen: je moet er betalen én er staan allerlei lekkernijen zoals snoepjes en kauwgom uitgestald. Maar kom op, je bent er bijna! Geef niet op, want we zijn zo trots op je!

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video