7 dingen die fitnesstrainster Jewell je laat weten over het trainen voor een booty

Print
7 dingen die fitnesstrainster Jewell je laat weten over het trainen voor een booty

Foto: pinterest.com

Na enkele squats in de spiegel kijken met het gevoel dat je poep echt wel al een beetje dikker is en misschien zelfs enkele centimers hoger opgetild. Doe jij het ook? Schaam je er niet voor, iedereen doet het. Jammer genoeg is dit enkel een illusie. Want nee, na 5 squats heb je niet opeens een Jennifer Lopez of Kardashian-poep. Lees deze zeven tips - gegeven door trainster Jewell - en start meteen jouw booty-challenge.

1. Vergeet de loopband

Cardio alleen zal jou geen grotere poep geven, zegt trainer Jewell - zelfs niet als je de helling enkele procenten steiler zet. Lange periodes van cardio zullen echter wél je spiergroei ondesteunen, maar je zeker en vast geen rondere poep cadeau doen. Reken daar dus niet op.

 

2. Mix it up!

Jewell raadt een dubbele aanpak aan. Daarmee bedoelt ze: combineer oefeningen - zoals bijvoorbeeld squats - met gewichten. Twee vliegen in één klap!

Lage afstanden afleggen mét zware gewichten heeft ook dubbel zoveel effect dan gewoon ter plaatste trainen met gewichten. Logisch eigenlijk.

Tip: warm eerst op! Voordat je begint met het tillen van gewichten moeten je spieren goed opgewarmd zijn. Ga even lopen, doe enkele lunges of squats… Voeg er dan pas de gewichten aan toe. 

 

3. Train ook je hamstrings - niet alleen je booty

Maar wat zijn die ‘hamstrings’ nu? De hamstrings - of achterdijbeenspieren - is de verzamelnaam voor de drie spieren aan de achterzijde van je bovenbeen. Deze spieren hechten zich aan verschillende plaatsen van het lichaam in de buurt van gluten. Dat is de reden waarom het werken van deze spieren zo hard helpt om je poep te verstevigen en vorm te geven.

Om deze groep spieren te trainen lift je best dingen terwijl je je benen strekt. Als je een ervaren lifter bent, probeer dan eens om zware gewichten vast te houden. Bekijk het filmpje hieronder als je wil weten hoe deze oefening precies uit te voeren.

 

 

4.  Verminder de rusttijd tussen je sets 
Stop met de hele tijd je gsm te controleren tussen je sets! Ja, ja, ontken het maar niet! 

Je poep zal noch optillen noch steviger worden, tenzij je tijdens je training overbelasting creëert op die plek. Door lange periodes van herstel tussen sets zal je die spier niet overbelasten, legt Jewell uit. Daarnaast raadt ze aan tussen de sets ongeveer 30 à 60 seconden te rusten - niet langer dan dit, zelfs niet bij het optillen van zware gewichten.

 

5. Ga niet voor de lichtere gewichten

Dit is vooral belangrijk bij het gebruik van 'machines' zoals de beenpers. Jewell voegt eraan toe dat het juiste gewicht je tegen het einde van je set zal laten worstelen. Ga dus niet voor lichter, maar zeker niet voor zwaarder. Dat is gewoon ongezond.

 

6. Gebruik geleidelijk aan zwaardere gewichten

Daag jezelf voortdurend uit. Hoe doe je dit? Kies voor zwaardere gewichten om de twee tot vier weken. Geleidelijk aan voor zwaarder kiezen voorkomt namelijk dat je een blessure oploopt.

 

7. Brandt het, dan doe je het goed!

Oké, stop nu maar met zeuren. Het is namelijk doodnormaal dat je poep wat pijn doet na het trainen. Dit is een teken dat je goed bezig bent, dus wees trots op jezelf!

Keep up the good work, girl!

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video