Bewezen: samen wijn drinken is goed voor je relatie

Print
Bewezen: samen wijn drinken is goed voor je relatie

Foto: Pinterest

Wijn is fijn. Dat weet iedereen. Maar wist je ook dat samen wijn drinken een positief effect kan hebben op jouw relatie? Rood of wit, het maakt allemaal niet uit zolang jullie met mate drinken. Wil hij wéér Top Gear kijken of blijft zij doorgaan over die nieuwe romantische film in de cinema? Haal die fles maar uit de koelkast!

Onderzoek heeft aangetoond dat koppels die samen wijn drinken ook samen blijven. En is dat nu net niet iets wat we allemaal graag doen! Toch?

Nu gewoon nog leren delen...

Onderzoek

Verspreid over een periode van tien jaar werden er maar liefst 2.767 getrouwde koppels ondervraagd. Er werden vragen gesteld over hun drinkgewoontes, maar de vragen waren in het algemeen zeer uiteenlopend. Het ging namelijk niet alleen over alcohol: er werden ook enkele vragen over hun huwelijk gesteld - bijvoorbeeld over de betrouwbaarheid van hun partner.

Hoe zit het bij jou?

Conclusie

Ui het resultaat blijkt dat meer dan de helft van de koppels af en toe een glaasje wijn drinkt. Ook is het een feit dat mannen meer alcohol drinken dan vrouwen. 

Fact:  Wanneer een vrouw wél drinkt en haar partner niet, zijn er vaak problemen binnen hun relatie.

Wat is dan net het probleem? Het gaat hier echter niet om de hoeveelheid, maar of je SAMEN een glaasje drinkt of niet. Uit de studie blijkt ook dat koppels die samen (lekker cosy) iets drinken meer invloed op elkaar hebben en ook vaker tijd met elkaar doorbrengen.

Het enige compromis dat jullie als koppel nog zullen moeten maken is wie het volste glas krijgt...

 

 

 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video