Last van winterse kwaaltjes? Met deze kruiden ben je er zo van af!

Print
Last van winterse kwaaltjes? Met deze kruiden ben je er zo van af!

Foto: Pinterest

Verkoudheden, griep, vitaminetekort: de winter komt zoals gewoonlijk samen met heel wat kwaaltjes. Prop jij jezelf niet graag vol met allehande pillen? Dan kun je in afwachting van je broodnodige 'Vitamine Sea' ten rade gaan bij Moeder Natuur. Deze kruiden zijn niet alleen fantastisch om je keuken lekker te laten geuren, maar hebben ook een helende werking. Als dat niet handig is!

 

KNOFLOOK

Love it or hate it, maar knoflook staat al meer dan 5000 jaar bekend omwille van z'n helende werking. Het geurend goedje werkt niet alleen bloeddrukverlagend, maar ook ontstekingsremmend, schimmeldodend en is - omwille van zijn bacteriëndodende werking - de perfecte partner in crime tegen virussen

We moeten je waarschijnlijk niet vertellen in hoeveel gerechten je look wel niet kan gebruiken. Al vinden we die stinkende vingers achteraf minder leuk. Gelukkig is Lidl er steeds om ons uit de nood te helpen! Vandaag kun je op de webshop of in de winkels terecht om een multihakker te scoren voor maar 9,99 euro. Daarmee hak je alles zo fijn je maar wil, zelfs ijs. Hebben die handel!

 

KORIANDER

We know, er gaan nu waarschijnlijk een heleboel neuzen in de lucht maar voor diegenen die wel fan zijn van het kruid hebben we goed nieuws! Koriander is immers heel goed tegen buikkrampen, winderigheid en moeilijke vertering. Het helpt ook maagzuur te voorkomen.

 

OREGANO

Oregano is niet alleen perfect om je pizza op smaak te brengen, het wordt ook gebruikt als maagversterkend en hoestdempend middel. Uitwendig kan het zelfs gebruikt worden om reuma, zwellingen en een stijve nek te verlichten. 

 

KURKUMA

Kurkuma, of Indiase geelwortel is een vast bestanddeel van curry en geeft het zijn gele kleur. We zagen het kruid al in heel wat filmpjes van beautyvloggers verschijnen die zweren dat het kruid je wittere tanden zou bezorgen, maar daarbovenop is het kruid een krachtige antioxidant en wordt het zelfs gezien als antikankermiddel.

 

TIJM

Tijm heeft een positieve werking op de luchtwegen en remt de hoest. Ideaal dus voor al die winterse verkoudheden. Daarnaast zorgt tijm er ook voor dat je immuunsysteem beter werkt, waardoor je minder last hebt van allergieën.

 

GEMBER

Last but not least: gember. Het kruid raakte de afgelopen jaren zelfs tot bij de hipsters en wordt voor zowat alles gebruikt. Gember versnelt je metabolisme, maar heeft ook een sterke ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Drink maar eens een gembershotje , je zult gauw weten waar we het over hebben. Maar dat is nog niet alles, want gember werkt ook bloedverdunnend en pijnstillend. Basically kun je met gember alleen maar goed doen.


Zin gekregen om een moestuintje aan te leggen, maar denk je hond daar anders over? Waarom geen indoor kruidenrekje? Pinterest staat bol van de inspiratie waardoor je meteen aan het knutselen wil. 

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video