Dit zijn de 10 beste apps voor meditatie op je Smartphone

Print
Dit zijn de 10 beste apps voor meditatie op je Smartphone

Foto: Shutterstock

In tijden waar we overal TO DO-lijstjes hangen hebben, onze wekker elke ochtend een vreselijk geluid verspreidt, er te veel leuke events gepland staan in onze agenda en onze slaap gereduceerd wordt naar vier uurtjes per nacht, kunnen we al eens enkele momenten van totale rust gebruiken. Adem in, adem uit, en maak je klaar voor deze geweldige moments of inner peace!

BUDDHIFY

Buddhify lijkt ons de app met de meest positieve reacties. De Britse krant, The Sun, verkoos 'Buddhify' zelfs tot beste gezondheidsapp. De gebruiker kan kiezen uit 32 verschillende meditaties waardoor een begeleide meditatie-op-maat perfect mogelijk is. En er is goed nieuws, want er zijn binnenkort nog meer opties beschikbaar! 

HEADSPACE

Deze ‘guided meditation and mindfulness app’ bestaande uit een prachtig design, is het geesteskind van de Britse zenboeddhist, Andy Puddycombe. De app werd na een tweejarig bestaan al meer dan 3 miljoen keer gedownload en behoort tot de favoriete apps van wereldsterren als Emma Watson en Gwyneth Paltrow. Headspace belooft je een betere nachtrust, betere focus en meer rust in je hoofd. Dit door slechts 10 keer per dat 10 minuten te mediteren. - Dat worden lange toiletpauzes! - 

DE MINDFULNESS-APP

Deze app is afkomstig uit Zweden en is momenteel ook in het Nederlands beschikbaar. De aangename stem die te horen is tijdens de sessies, werd ingesproken door Helma Ton, voorzitter van de Vereniging van Mindfulness Based Traines in Nederland en Vlaanderen (VMBN).

KENMERKEN VAN DEZE APP:

 • 4 geleide meditaties van 3, 5, 15 en 30 minuten
 • 1 bodyscan van 15 minuten
 • 4 stille meditaties met een klankschaal aan het begin en aan het eind
 • je kan op maat een ‘menu’ samenstellen, zolang je wil …
 • met een klankschaal aan het begin en aan het eind, eventueel at random tussendoor, en al dan niet een geleide intro vooraf
 • je kan jezelf ‘reminders’ sturen: korte Mindfulness-berichten die op je scherm verschijnen. Dat kan op een van te voren bepaalde tijd of plaats, of at random. Bijvoorbeeld het bericht: ‘tijd om te mediteren?’
 • er is de mogelijkheid om een extra 45-minuten meditatie te beluisteren
 • u kunt de voortgang bijhouden van de eigen meditatie-praktijk

SMILING MIND

De app, Smiling Mind, is door een Australisch team van psychologen speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongvolwassenen. De meditaties zijn eenvoudig, leuk en daarmee zeer toegankelijk voor adolescenten die de dag van vandaag geconfronteerd worden met een énorm ontwikkeld aanbod van activiteiten, tv-programma's, social media... 

MINDFULNESS MEDITATION MENTAL WORKOUT

Stephan Bodian is auteur van de bestseller 'Meditatie voor dummies' en is meteen ook de stem achter deze app. 'Mindfulness meditation mental workout' is helder en eenvoudig te gebruiken en is zowel geliefd bij beginners als bij gevorderden. De update biedt een aantal extra diensten, zoals extra support, aanwijzingen hoe je mdeditaties op peil kunt houden en extra tips & tricks over mindfulness en meditatie. 

MINDWAVE 2

Mindwave 2 maakt expliciet gebruik van isochrone tonen, geluiden die in staat zijn om je hersenactiviteit te beïnvloeden. De app heeft voor elke stemming een toon paraat. Zo zijn er 'binaural beats' voor geluk, slaap, creativiteit, gewichtsverlies, tegen migraine en tegen depressie. 

HOA BRAIN STARTER

Deze app is ontwikkeld door psycholoog Dr. Axel Kowalski uit Duitsland. Wie zijn concentratievermogen wil verbeteren, is hier aan het juiste adres. Neurofeedback wordt gebruikt om gegevens van het EEG (= elektrische activiteit) van de hersenen te meten en deze gegevens te gebruiken om je training te beïnvloeden.

Voor de 'Hoa Brain Starter' heb je wel wat zaken nodig. Zoals een NeuroSky MindWave Mobile hoofdtelefoon. 

INSIGHT TIMER

Insight timer is de meest populaire meditatie timer app waarbij je anderen over de hele wereld samen met jou ziet mediteren. Met enkele eenvoudige tikken kun je meteen starten!

Klankschalen, bellen en vallende houtblokken: deze app bevat alle geluiden die je verwacht rond meditatie. Zonder je zorgen te maken over de klok.

KENMERKEN VAN DE APP

 • NIEUW: Nu met geleide meditaties (Android 3.1 +)
 • Je zult genieten van deze klokken! Opgenomen met een hoge kwalitieve digitale audioapparatuur in een bekende meditatie centrum. Deze nieuwe klank schalen zijn geweldig. Glashelder met extra lange fade outs. Ze klinken geweldig met de ingebouwde luidspreker, maar om het volledige effect te krijgen, probeer dan met behulp van een hoofdtelefoon of externe luidsprekers.
 • Je kan kiezen uit zeven verschillende klokken van verschillende grootte en metal composities - van helder en schoon tot diep en complex met mooie boventonen. Een houten blok geluid is ook inbegrepen.
 • De klokken kunnen worden geconfigureerd om te klinken in het begin, het einde en op bepaalde tijdstippen tijdens je meditatie sessie. Elke klok kan worden ingesteld op een keer overgaan, twee of drie keer. De vertraging tussen stakingen is configureerbaar 1-20 seconden.
 • Krachtige logging en statistiekenlaten je toe je vooruitgang te volgen in de tijd. Meerdere grafieken, een volledige sessie log en behulpzame statistieken geven u een compleet beeld van hoe uw praktijk evolueert.
 • Met de voorinstellingen kan je een onbeperkt aantal configuraties opslaan en namen toekennen. Als je meerdere meditatie routines (zoals ochtend en avond) hebt, dan maakt dit het makkelijk om te schakelen tussen beide, zonder enige wijzigingen in de configuratie.
 • je kan een achtergrondafbeelding van uw eigen fotoalbum instellen. Terwijl de timer actief is, wordt de afbeelding in volledig scherm getoond. Optioneel kan de tijdweergave en controles zo worden verborgen dat ze alleen worden getoond als er op de afbeelding wordt getikt.
 • Meditatie Journal: Je kan aantekeningen invoeren over elke sessie wanneer de timer eindigt - een methode die veel mensen behulpzaam en therapeutisch vinden. Je journaalposten kunnen worden geëxporteerd via een e-mailbijlage. Dagboek toegang kan worden beveiligd met een wachtwoord om de privacy te garanderen.
 • Insight Timer is gericht op meditatie, maar het werkt ook zeer geschikt voor yoga, reiki, of de uitoefening van welke andere activiteit ook die je maar wilt.
 • Pauzeer en hervat uw timer-sessie.
 • Optioneel trillen met of in plaats van klokken.

SAMSARA

In deze app is alles zeer eenvoudig, strak en to the point, wat het zeer aangenaam maakt. 'Samsara' bestaat uit een timer en keuze uit verschillende start- en stopgeluiden, zoals klankschalen.

MEDITATION

Je bent de DJ van je eigen meditatie met de Meditation-app van Red Hammer Software: stel je eigen compositie samen uit een groot aanbod van natuur-, ambient- en meditatiegeluiden. De app heeft een ingebouwde timer en geeft zo meer vrijheid aan de gebruiker om zijn of haar ideale meditatiesessie naar wens in te richten. Mooi, en door gebruikers bejubeld.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video