Sex Talk: dit is volgens onderzoek het meest ongemakkelijke standje

Print
Sex Talk: dit is volgens onderzoek het meest ongemakkelijke standje

Foto: Shutterstock

Het meest gevreesde seksstandje, anale seks of toch liever niet en wat denk je van wat BDSM? Online apotheek Superdrug vroeg duizend Europeanen en Amerikanen naar hun seksuele angsten en ongemakken, en de resultaten zijn soms meer dan verrassend.

Voor haar studie ‘Intimidating Intimacies’ vroeg de online apotheek Supderdrug aan 500 Amerikanen en evenveel Europeanen wat er bij hen precies tussen de lakens gebeurt en hoe comfortabel ze zich daarbij voelen. Het is dan ook niet verrassend dat mannen en vrouwen zich het meest op hun gemak voelen bij missionaris. Bijna 90% van de respondenten omschrijft z'n relatie als 'een beetje tot gemiddeld seksueel avonturlijk'. 9% van de ondervraagden vindt zich allerminst avontuurlijk in bed.

Interessanter is natuurlijk bij welke standjes mensen zich het minst op hun gemak voelen. Met stip op nummer één staat, bij zowel mannen als vrouwen, de staande versie van soixante-neuf. Niet geheel verrassend staat anale seks op de tweede plaats. De top vijf wordt vervolgens aangevuld met 'knielende kruiwagen’, masturbatie en ‘gewone’ soixante-neuf.

 

Verder blijkt uit het onderzoek dat seks in het openbaar het meest gevreesd wordt, gevolgd door BDSM en anale seks. Verrassend is misschien dat 21,7% van de Europese mannen terugdeinst voor het gebruik van seksspeeltjes in bed, tegenover 20,7% van de vrouwen. De sleutel om angsten te vermijden in een relatie: communicatie natuurlijk.

Trending

Meer leesplezier

Meest recente video's

Meer video